Advent

Încălzește motoarele!

„Vegheaţi, aşadar, în orice moment şi rugaţi-vă.”

Luca 21, 36

Adventul începe cu un apel la vigilență, așa cum ne spune versetul de mai sus. Există numeroase pasaje din Scriptură care ne cheamă la această vigilență și anticipare a venirii Domnului. A fi vigilenți înseamnă, de asemenea, că suntem pregătiți. Nu suntem luați prin surprindere.

Imaginează-ți că a venit dimineața de Crăciun și ți-ai dat seama brusc că ai uitat să te pregătești! Imaginează-ți că nu ai avea cadouri, mâncare și nici planuri. Bineînțeles că nu ai permite să se întâmple asta, dar uneori permitem să se întâmple asta cu sufletul nostru… De multe ori nu suntem pregătiți să sărbătorim nașterea lui Cristos în inimile noastre.

Prima săptămână a Adventului atrage atenția, de asemenea, asupra celei de-a doua veniri a lui Cristos. Isus va reveni în toată splendoarea și slava sa pentru a judeca pe cei vii și pe cei morți. Mărturisim acest fapt în fiecare duminică la Crez. Așadar, chiar dacă Adventul este un timp pentru pregătirea celebrării primei veniri a lui Isus în trup, este, de asemenea, un timp pentru a recunoaște că prima sa venire este în cele din urmă împlinită prin ultima sa venire glorioasă.

Când începe Adventul, gândește-te la cât de pregătit ești pentru venirea lui Isus. Te pregătești pentru asta cu aceeași fervoare cu care pregătești sărbătorirea Crăciunului prin cumpărături, gătit, decorat? Aștepți cu nerăbdare ziua când Isus se va întoarce? Te pregătești pentru celebrarea nașterii sale? Ești atent la numeroasele moduri în care Dumnezeu îți vorbește zilnic?

Dacă descoperi că nu ești la fel de pregătit pentru întoarcerea lui în glorie pe cât ai vrea să fii, fă din acest Advent un moment în care îți pregătești inima. Angajează-te la rugăciune, exerciții spirituale, reflecție și atenție la vocea lui blândă și glorioasă.

Doamne, la început de Advent, ajută-mă să-mi îndrept privirea spre Tine.
Ajută-mă să-mi deschid urechile la vocea Ta și inima prezenței Tale glorioase.
Fie ca eu să fiu atent la modul în care vrei să faci parte din viața mea.
Isuse, am încredere în Tine!
Amin.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top