Advent

Itinerar spiritual pentru Advent

Un an nou fericit! Da, este un an nou în Biserica noastră. Cu prima duminică a Adventului începe un nou an liturgic. Din acest motiv, Adventul este o oportunitate pentru noi toți de a porni într-o nouă călătorie. Gândește-te puțin la asta! Nu ar fi frumos să începi din nou? Există lucruri în viața ta pe care ai vrea să le lași în urmă sau să le schimbi? Cel mai probabil există, iar Adventul poate fi timpul în care să faci acest lucru.

A începe din nou înseamnă că lăsăm trecutul în mâinile Domnului. Înseamnă că renunțăm la păcatul nostru și la fricile noastre și îi facem loc lui Isus. Înseamnă că ne întoarcem la el pentru un nou început și avem încredere în tot ceea ce el vrea să realizeze în viața noastră. Este timpul să pornim într-o nouă călătorie! Această călătorie începe cu o îmbrățișare nouă a lui Dumnezeu!

Adventul urmează o anumită temă de pregătire și anticipare. La început, reflectăm asupra faptului că Mântuitorul se va întoarce într-o zi în toată slava sa. Privim la acel adevăr și îl anticipăm cu mare speranță. De acolo, ne uităm la faptul că el a venit cu mult timp în urmă în chip de copil. S-a născut din Fecioara Maria și a locuit printre noi.

Crăciunul este împlinirea speranței date în Advent și este realizarea făgăduinței lui Dumnezeu. Dumnezeu s-a umilit, devenind un copil mic încredințat în grija Mariei din Nazaret. Ea a devenit nu numai Maica Domnului, ci a devenit și Mama noastră.

Cunoaște-i pe Isus, pe Maria și pe Iosif mai profund în acest timp de Advent și Crăciun.

Fie ca acest an nou să fie un timp de viață nouă pentru tine și pentru noi toți!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top