Evenimente

Întâlnirea responsabililor cu pastorația tineretului din România

În data de 19 noiembrie 2021, în preajma Zilei Mondiale a Tineretului, a avut loc sesiunea de toamnă a Comisiei pentru Pastorația Tineretului din cadrul Conferinței Episcopilor din România. La întâlnirea care s-a desfășurat în modalitate online, au participat preoții responsabili ai oficiilor diecezane pentru pastorația tineretului și tineri implicați în activitatea oficiilor.

Lucrările au fost deschise de PS Virgil Bercea, episcop greco-catolic de Oradea și responsabil cu pastorația tineretului în cadrul Conferinței Episcopilor din România. Pe parcursul întâlnirii a intervenit și ÎPS Aurel Percă, arhiepiscop mitropolit de București, președintele Conferinței Episcopilor din România. Sesiunea de lucru a fost moderată de părintele Felix Roca, responsabil al Oficiului Național pentru Pastorația Tineretului.

PS Virgil a evidențiat tema celei de-a XXXVI-a Zi Mondiale a Tineretului, a apreciat munca responsabililor cu pastorația tineretului și i-a încurajat în misiunea lor.

ÎPS Aurel Percă a salutat participanții la întâlnire și a subliniat importanța parcursului sinodal în Bisericile locale, îndemnând implicarea tinerilor în acest proces.

Temele de discuție au vizat pastorația tineretului în timpul pandemiei, orientările pastorale pentru Ziua Mondială a Tineretului în Bisericile locale,  parcursul sinodal în Bisericile locale și Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic din anul 2022.

Următoarea întâlnire a comisiei a fost stabilită pentru perioada 21 – 23 martie 2022.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top