Evenimente

Participă la Întâlnirea europeană Taizé de la Torino!

Din 1978, Comunitatea din Taizé organizează, în fiecare an, o întâlnire europeană pentru tineri intitulată „Pelerinaj de încredere pe Pământ”. Acest pelerinaj oferă participanţilor posibilitatea de a împărtăşi credinţa cu cei de vârsta lor de diferite confesiuni, de a cunoaşte realitatea comunităţilor creştine din ţara gazdă, de a se ruga în linişte cu ajutorul cântărilor specifice Comunităţii din Taizé, de a experimenta ospitalitatea familiilor care îşi deschid casele şi de a participa la diferite ateliere şi evenimente.

Următoarea întâlnire europeană de tineret, organizată de Comunitatea din Taizé, va avea loc în orașul Torino (Italia), între 28 decembrie 2021 și 1 ianuarie 2022. Va fi o nouă etapă a „Pelerinajului de încredere pe Pământ” început de fratele Roger la sfârșitul anilor 1970.

Oficiul pentru Pastoraţia Tineretului al Diecezei de Iaşi organizează un grup care să participe la acest eveniment devenit tradiţional.

Care va fi programul?

28 decembrie 2021
Plecare din Bacău la ora 13.00 cu zborul W6 3911. Sosire la Torino la ora 14.40.

29 – 31 decembrie 2021
Rugăciunea de dimineaţă în biserica gazdă, apoi discuţii în grupuri mici și descoperirea comunităţii locale; rugăciune de prânz în diferite biserici din centrul orașului Torino; prânzul; după-amiază în diferite locuri din oraș: ateliere pe teme de implicare socială, credinţă şi viaţă interioară, creaţie artistică; cina și rugăciunea de seară la centrul expozițional Lingotto.

În seara de 31 decembrie, va avea loc o rugăciune de veghe pentru pace în fiecare biserică gazdă, urmată de o „sărbătoare a popoarelor”.

1 ianuarie 2022
Participarea la slujba de dimineaţă în bisericile gazdă locale, prânzul cu familiile gazdă.
Plecare din Torino la ora 15.10 cu zborul W6 3912. Sosire la Bacău la ora 18.40.

Cine poate participa?

Această întâlnire europeană este destinată tinerilor între 18–35 de ani. La această ediție, din cauza condițiilor impuse de pandemie, cei care au sub 18 ani nu pot participa.

Certificatul verde („green pass”) va fi necesar pentru participarea la acest eveniment. În lipsa vaccinării sau a unui document care să ateste vindecarea în ultimele șase luni de infecția cu Covid-19, va fi necesar un test (testul antigenic, la fiecare 48 de ore sau testul PCR, la fiecare 72 ore ). Organizatorii vor căuta metode pentru a facilita testarea pe perioada evenimentului, dar cei care vor avea nevoie de ajutor în acest sens vor trebui să se înscrie în prealabil printr-un link care va fi anunțat de către organizatori. Detalii despre costurile testelor vor fi oferite ulterior de către organizatori.

„Pelerinajul de încredere pe Pământ” se evidenţiază prin simplitatea sa. Tinerii vor fi găzduiţi în familii. Cu toate acestea participanții trebuie să aducă cu ei izopren şi sac de dormit.

Care sunt costurile?

Taxa de participare stabilită de către organizatori este de 45 de euro. Aceasta acoperă cazarea în familii, mesele și transportul în orașul Torino. Taxa de participare trebuie să fie achitată către Oficiul pentru Pastorația Tineretului până la data de 14 noiembrie a.c. și nu va fi restituită în eventualitatea renunțării de participare. 

Pentru a evita cheltuieli suplimentare, participanții își vor achiziționa personal biletele de avion.

Recomandăm achiziționarea unei asigurări de călătorie.

Cum mă înscriu?

Înscrierea se face prin completarea formularului de aici.
Înscrierea este luată în considerare în momentul în care este achitată taxa de 45 de euro.

De la cine pot afla mai multe detalii?

Alte detalii şi informaţii pot fi obţinute de la:
Pr. Felix Roca
Telefon: 0741/501481
E-mail: pr.felixroca@gmail.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top