Evenimente

Taizé 2020 – Mesajul Papei Francisc

Sfântul Părinte a transmis un Mesaj participanţilor la cea de-a 43-a întâlnire europeană promovată de Comunitatea din Taizé. Din cauza pandemiei, actuala ediţie – cu desfăşurare între 27 decembrie 2020 şi 1 ianuarie 2021 – are loc în modalitate on-line. În Mesajul semnat de cardinalul Pietro Parolin, secretar de Stat, papa Francisc îi îndeamnă pe tineri să fie purtători ai speranţei care ne-a fost dată de Cristos cel înviat şi să nu semene disperarea şi neîncrederea.

Amintind că de peste patruzeci de ani, Comunitatea din Taizé organizează anual o întâlnire europeană, într-un mare oraş de pe continent, pontiful îi asigură pe participanţii la actuala ediţie de prezenţa sa prin gând şi rugăciune. Papa îşi exprimă totodată aprecierea pentru creativitatea tinerilor care au găsit o modalitate alternativă de a se reuni, prin intermediul noilor mijloace de comunicare, extinzând totodată întâlnirea şi la tineri de pe alte continente.

Papa Francisc le doreşte participanţilor ca aceste zile de rugăciune împreună să-i ajute la intensificarea speranţei care să-i însoţească nu doar în acest moment dificil dar şi de-a lungul anului 2021.  

Pontiful evidenţiază în Mesaj că întâlnirea – chiar şi în formă virtuală – îndreaptă paşii pe calea speranţei, reiterând exigenţa ca „nimeni să nu înfrunte viaţa în mod izolat”, după cum a subliniat în enciclica „Fratelli tutti”. Îndemnul pe care l-a adresat participanţilor este de a lăsa ca speranţa să locuiască în ei şi de a nu se număra printre cei care seamănă neîncrederea constantă şi neutralizează speranţa, ci de a activa împreună în sprijinul celor defavorizaţi în special în sprijinul persoanelor care nu reuşesc să facă faţă dificultăţilor din prezent.

Sfântul Părinte le aminteşte participanţilor la cea de-a 43-a întâlnire europeană promovată de Comunitatea din Taizé că speranţa este îndrăzneaţă şi are capacitatea de a privi dincolo de aspecte precum confortul personal, garanţii şi compensaţii, care restrâng orizontul. Îndemnându-i să se deschidă spre idealuri măreţe care dau vieţii frumuseţe şi demnitate şi să continue să alimenteze o cultură a întâlnirii şi fraternităţii, pontiful împarte binecuvântarea sa organizatorilor întâlnirii, participanţilor şi familiilor lor. 

Sursa: Vaticannews.va

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top