Crăciun

Campania „Ieslea din casa mea”

Sărbătoarea Nașterii Mântuitorului se trăiește în primul rând în propria inimă în care Pruncul divin dorește să găsească un lăcaș primitor. Fiecare comunitate creștină celebrează în propria biserică marele mister al Întrupării Fiului lui Dumnezeu. Această măreață sărbătoare nu ar trebui să fie lipsită de semnele potrivite în casele noastre! De aceea, Oficiul pentru Pastorația Tineretului propune tinerilor (și nu numai lor) campania „Ieslea din casa mea”.

Crăciun fără Isus?

Întâlnim la tot pasul ornamentele „sărbătorilor de iarnă”. Se dorește trăirea unei sărbători, dar fără Sărbătorit, se caută bucuria, dar fără a o sorbi de la Cel care este izvorul ei, ne dorim să putem fi mai apropiați, dar îl ținem la distanță tocmai pe Cel care a redus distanța de la cer la pământ! Pentru un creștin Crăciunul înseamnă celebrarea Nașterii Mântuitorului, trăită cu sufletul și mărturisită cu viața.

Ce este „Ieslea din casa mea”?

Campania „Ieslea din casa mea” propune ca în fiecare casă să fie reprezentată scena Nașterii Mântuitorului prin construirea unei iesle, printr-o icoană care reprezintă acest mare mister al mântuirii, printr-o imagine etc. Nicio casă de creștin nu ar trebui să fie lipsită de acest semn spiritual!

Papa Francisc încurajează reprezentarea Nașterii Domnului în Scrisoarea apostolică Admirabile signum despre semnificația și valoarea ieslei: „Cu această Scrisoare aș vrea să sprijin frumoasa tradiție a familiilor noastre, care în zilele dinaintea Crăciunului pregătesc ieslea, ca și obiceiul de a o amenaja la locul de muncă, în școli, în spitale, în închisori, în piețe… Sper ca acest obicei să nu se piardă niciodată; ba mai mult, sper ca, acolo unde nu se mai practică, să poată fi redescoperit și readus la viață”.

Ce trebuie să fac?

  • Împreună cu întreaga familie construiește o iesle în casa ta prin care să reprezinți scena Nașterii Mântuitorului! Chiar dacă nu va fi o capodoperă artistică va fi semnul credinței voastre și ocazia de a-l contempla pe Pruncul divin;
  • Dacă nu reușești să construiești o întreagă iesle, amenajează un loc deosebit în care să așezi imaginea Pruncului Isus!
  • Poți amenaja un mic altar pe care să așezi o icoană a Nașterii Domnului sau un tablou care reprezintă acest mare eveniment al mântuirii!
  • Publică pe rețelele sociale fotografii cu reprezentarea Nașterii Domnului din propria casă, cameră, comunitate etc. și folosește hashtagul #iesleadincasamea! Te invităm să publici fotografii și cu ieslea din biserica ta, deoarece aceasta este o casă și pentru tine și pentru Pruncul divin.

Un Crăciun binecuvântat înfrumusețat de curajul de a mărturisi credința!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top