Advent

Al patrulea dar: Iubirea din inima ta este a lui Dumnezeu

„Iată, vin zile – oracolul Domnului – când voi încheia cu casa lui Israel şi cu casa lui Iuda o alianţă nouă. Nu ca alianţa pe care am încheiat-o cu părinţii lor în ziua când i-am luat de mână şi i-am scos din ţara Egiptului, alianţa mea pe care ei au rupt-o, deşi eu stăpâneam peste ei – oracolul Domnului. Aceasta este alianţa pe care o voi încheia cu casa lui Israél după zilele acelea – oracolul Domnului: voi pune legea mea înlăuntrul lor şi în inima lor o voi scrie; eu voi fi Dumnezeul lor, iar ei vor fi poporul meu.”
(Cartea profetului Ieremia 31,31-33)

În fiecare an, înainte de Crăciun, copiii întocmesc liste cu jucăriile și cadourile pe care își doresc să le primească. De obicei, există acel obiect special despre care știu că le va bucura inima și îi va face să se simtă cu adevărat fericiți.

În această ultimă săptămână de Advent ne concentrăm pe inimi: inimi vesele, inimi triste, inimi tari, inimi frânte, inimi care speră. În Scripturi se scrie multe despre inimi, deoarece inima reprezintă cea mai profundă identitate a unei persoane. Inimile noastre dezvăluie cine suntem cu adevărat pentru că ele tăinuiesc ceea ce ne dorim cel mai mult.

Ce ai în inima ta? Putem da multe răspunsuri la această întrebare și este o întrebare bună de meditat în această săptămână de Advent. Dar Dumnezeu are un răspuns și pentru această întrebare. „Voi pune legea mea înlăuntrul lor şi în inima lor o voi scrie”, spune Domnul. Deci, pe lângă orice altceva ar putea fi în inima ta, poți fi sigur și că legea Domnului este scrisă – cu cerneală permanentă – pe inima ta. Legea aceea este iubirea.

E timpul să trăiești ce este în inima ta. Atunci când credem că ne-am pierdut în credința noastră, există un mod sigur de a ne găsi drumul înapoi – a iubi pe cineva. În confuzia noastră, să căutăm în jur pe cineva din viața noastră care are nevoie de iubire. Ar putea fi frații sau prietenii noștri, care sunt confuzi în legătură cu o decizie cu care se confruntă și au nevoie de cineva care să asculte – să asculte cu adevărat. Sau ar putea fi părinții noștri, care sunt copleșiți de responsabilități și ar avea nevoie de puțin ajutor. Sau este posibil ca parohiile noastre să ne ofere șansa de a ajuta o familie să aibă un Crăciun mai fericit. Darul de Advent din această săptămână este iubirea pe care Dumnezeu o pune în inimile noastre.

Dumnezeu ne cheamă la o convertire a inimii

Trebuie să ne asumăm responsabilitatea pentru noi înșine. Sămânța schimbării în familiile noastre, în comunitate și în lume începe cu răspunsul la chemarea lui Dumnezeu de a ne întâlni și de a ne schimba inima. În mijlocul unei lumi care aleargă necontenit, pare puțin lucru de făcut. Dar o inimă în sintonie cu Dumnezeu poate răsuna în familiile noastre și prin familiile și comunitățile noastre din întreaga lume.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top