Advent

Al doilea dar: Cuvintele lui Dumnezeu de mângâiere

„«Mângâiaţi, mângâiaţi-l pe poporul meu!», spune Dumnezeul vostru. «Vorbiţi la inimă Ierusalimului şi spuneţi-i că suferinţa lui s-a terminat, că nelegiuirea sa a fost răscumpărată, pentru că a fost luat din mâna Domnului dublul pentru păcatele sale». Un glas strigă: «În pustiu pregătiţi calea Domnului, îndreptaţi în loc neumblat o cale pentru Dumnezeul nostru! Orice vale să fie înălţată, orice munte şi orice deal vor fi nivelate, ce este strâmb va fi îndreptat, iar ce este colţuros va fi netezit». Atunci se va descoperi gloria Domnului şi toate făpturile o vor vedea împreună, căci gura Domnului a vorbit.”
(Cartea profetului Isaia 40,1-5)

Oamenii vorbesc des despre magia Crăciunului. Dar sunt momente în viața noastră când magia pare să dispară și această sărbătoare să devină ca orice altă zi, doar mai plină de emoții și de responsabilități.

Într-o anumită privință, Crăciunul chiar este la fel ca orice altă zi. Putem recunoaște venirea lui Cristos în viața și în inima noastră în orice moment. Venirea lui nu se limitează la acea zi în care „magia” trebuie să se întâmple. Adevăratul sens al Crăciunului se bazează pe revelația profundă că Dumnezeu ne iubește atât de mult încât a ales să locuiască printre noi atât atunci, la Betleem, cât și astăzi, chiar în mijlocul familiilor noastre. „Se va descoperi gloria Domnului” ori de câte ori suntem dispuși să pregătim calea Sa în viețile noastre. Trebuie să fim deschiși la o schimbare de inimă, la a ne lăsa ghidați într-o nouă direcție.

Darul pentru a doua săptămână a Adventului este faptul că Dumnezeu ne adresează un cuvânt de mângâiere în mijlocul nemulțumirii noastre. În acest anotimp liniștit – anotimp pe care tindem să-l umplem cu mult zgomot și activitate neîntreruptă – să ne facem zilnic timp pentru a asculta cuvintele mângâietoare ale lui Dumnezeu în viața voastră.

Probabil cel mai simplu mod este să creăm o listă zilnică de motive pentru care suntem recunoscători. Să ne rezervăm cinci minute în fiecare dimineață sau seară și să respirăm adânc, să notăm orice ne vine în minte pentru care suntem recunoscători. O inimă plină de recunoștință schimbă totul în viața noastră. Vom începe să vedem care este cu adevărat scopul acestor pregătiri neîntrerupte: sosirea Pruncului Isus în viața noastră și în viața celor pe care îi iubim.

Dumnezeu vorbește în cuvinte de mângâiere

Profetul Isaia a transmis cuvintele lui Dumnezeu poporului evreu în mijlocul exilului în Babilon. Viețile lor fuseseră spulberate, templul fusese distrus și amintirea lui se pierdea deja în rândul copiilor lor. În mijlocul unei perioade descurajante au apărut cuvinte de mângâiere.

Dumnezeu ne vorbește și astăzi în aceste cuvinte de mângâiere. Le putem auzi numai dacă suntem deschiși să ascultăm. Nu sunt cuvinte false care să ne asigure că totul va fi bine, sunt cuvinte care vin la noi în mijlocul durerii și confuziei noastre. Ele ne vor conduce către o siguranță și mai mare a prezenței lui Dumnezeu în viața și în familiile noastre.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top