Evenimente

Papa Francisc către tinerii adunați la Medjugorje

„Întâlnirea anuală a tinerilor la Medjugorje este un timp bogat în rugăciune, în cateheză, în fraternitate” le-a transmis Papa Francisc tinerilor adunați la Medjugorje pentru cea de-a XXXI-a ediție a „Festivalului tinerilor” cu tema „Veniți și vedeți” (In 1,39), ce se desfășoară în perioada 1 – 6 august. Sfântul Părinte îi invită pe tineri să îl întâlnească „pe Isus Cristos viu, în special în Euharistie, celebrată şi adorată, şi în Reconciliere” și să se lase fascinați și călăuziți de exemplul Fecioarei Maria, care l-a urmat pe Cristos cu „prospeţime şi docilitate”.

Întâlnire cu Cristos

Întâlnirea cu Cristos oferă tinerilor „un alt mod de a trăi, diferit de cel pe care-l oferă cultura provizoriului, conform căreia nimic nu poate fi definitiv, ci contează numai a profita de momentul prezent”. Cel care îl întâlnește cu adevărat pe Cristos și decide să îl urmeze, precum au făcut apostolii, „devine o persoană nouă şi primeşte misiunea de a transmite această experienţă altora, însă îndreptând mereu privirea spre el, spre Domnul”.

A sta cu Isus

Întâlnirea cu Isus schimbă viața, o transformă, și face să crească dorința de a rămâne cu el. De aceea, Papa Francisc îi îndeamnă insistent pe tineri: „Luaţi-vă timp pentru a rămâne cu Isus, pentru a vă umple cu Duhul său şi pentru a fi gata pentru aventura fascinantă a vieţii. Mergeţi în întâmpinarea lui, staţi cu el în rugăciune, încredinţaţi-vă lui care este expert în inima umană”.

Fecioara Maria, model pentru tineri

Fecioara Maria este „marele model al Bisericii cu inima tânără”, de la care tinerii pot învăța să spună „da” lui Dumnezeu chiar dacă acest lucru înseamnă „implicare și risc”. Disponibilitatea Mariei de a colabora la planul lui Dumnezeu „este exemplul cel mai frumos care ne relatează ce se întâmplă când omul, în libertatea sa, se abandonează în mâinile lui Dumnezeu”. De aceea, Sfântul Părinte dorește ca exemplul Fecioarei Maria să îi fascineze și să îi călăuzească pe tineri.

Mesajul integral al Papei Francisc adresat tinerilor adunaţi la Medjugorje pentru întâlnirea anuală este disponibil aici.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top