Evenimente

Celebrează Centenarul nașterii Sfântului Ioan Paul al II-lea!

În ziua de 18 mai 2020 se aniversează un secol de la nașterea papei Ioan Paul al II-lea. În întreaga Biserică se va marca acest moment cu inițiative și celebrări deosebite. Născut la Wadowice, în Polonia, în 1920 și sfințit preot în 1946, Karol Wojtyla a fost arhiepiscop de Cracovia. Creat cardinal de Sfântul Paul al VI-lea în anul 1967, a fost ales papă în anul 1978, alegându-și numele Ioan Paul al II-lea. A murit în 2005 și a fost declarat „sfânt” de papa Francisc în anul 2014, fiind comemorat anual în ziua de 22 octombrie.

Cuvintele pe care papa polonez le-a rostit la inaugurarea pontificatului său, în ziua de 22 octombrie 1978, sunt de o atât de mare actualitate: „Nu vă fie teamă! Deschideţi-i larg porţile lui Isus! În faţa puterii sale mântuitoare deschideţi graniţele statelor, sistemele economice, la fel ca şi cele politice, vastele câmpii ale culturii, ale civilizaţiei, ale dezvoltării. Nu vă fie teamă! Isus ştie ce se află înăuntrul omului. Doar el cunoaşte acest lucru!”.

Papa Ioan Paul al II-lea i-a iubit atât de mult pe tineri! El este cel care a „inventat” Zilele Mondiale ale Tineretului și de-a lungul pontificatului său i-a încurajat pe tineri să își trăiască credința și să o mărturisească.

O altă caracteristică a pontificatului său este încrederea în milostivirea lui Dumnezeu. Papa Ioan Paul al II-lea a contribuit la cunoașterea scrierilor sfintei Faustina Kowalska. La 30 aprilie 2000, sfântul Ioan Paul al II-lea a instituit sărbătoarea Divinei Îndurări pentru a fi celebrată în întreaga Biserică, în fiecare an, în a doua duminică din Timpul Pascal.

Cu ocazia Centenarului nașterii Sfântului Ioan Paul al II-lea, la inițiativa Oficiului pentru Pastorația Tineretului, Ana Maria și Bernard Lazăr, doi tineri foarte talentați din Iași, au realizat varianta muzicală a Coroniței Divinei Îndurări. La baza acestei lucrări a stat producția The Chaplet of Divine Mercy in Song – Best known from EWTN, în interpretarea soliștilor Michael Bethea, Trish Short și Crystal Yates.

Varianta în limba română este interpretată de Ana Maria, iar partea de instrumental, mix și mastering este realizată de Bernard.

Le mulțumim pentru efortul depus pentru a răspândi cultul Divinei Îndurări și pentru a ne ajuta să îl cinstim pe Sfântul Ioan Paul al II-lea!

Vă îndemnăm ca în ziua de 18 mai 2020, la ora 15.00, să ne unim în rugăciune prin intermediul cântării Coroniței Divinei Îndurări!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top