Postul Mare

Itinerar spiritual pentru Postul Mare

Ca în fiecare an, în timpul Postului Mare îți oferim posibilitatea de a parcurge un itinerar spiritual care să te pregătească pentru marea solemnitatea Învierii Domnului. Acest itinerar are titlul: „În sandalele lui Isus”.

Un proverb amerindian îndeamnă să nu judeci o persoană înainte de a fi umblat un timp în încălțările sale. Parafrazând acest proverb, ideea itinerarului pentru Postul Mare este aceea de a-ți oferi ocazia de a te apropia mai mult de Isus, cel care suferă, este răstignit și moare pe cruce pentru tine. Este vorba de a parcurge acest timp sfânt „în sandalele lui Isus”, adică de a medita mai intens ceea ce el trăiește pentru ca tu să ai viață, pentru ca tu să înțelegi cât de mult te iubește Dumnezeu.
Luminat în fiecare zi de cuvântul lui Dumnezeu, călăuzit de o scurtă reflecție, stimulat de câteva întrebări și alinat de o rugăciune, poți parcurge drumul Postului Mare ca un adevărat prieten al lui Isus, recunoscător pentru darurile sale și dornic de a crește în sfințenie. Așadar, să ai parte de un drum plin de roade spirituale!

Iată ce îți oferim pentru fiecare zi din Postul Mare:

Sfânta Scriptură
O frază din evanghelia zilei este punctul de plecare pentru a medita în fiecare zi Cuvântul lui Dumnezeu, lumină pentru pașii tăi.

Sandale
Meditarea Cuvântul lui Dumnezeu te ajută să înțelegi cum poți să înaintezi pe drumul credinței și al sfințeniei.

Sare și lumină
Întrebările te încurajează să analizezi viața ta și să o transformi, astfel încât să răspunzi chemării lui Cristos de a fi sarea pământului și lumina lumii.

Mâini înălțate
Întâlnirea cu Isus, în taina cămăruței tale interioare, nu se poate încheia decât cu rugăciunea, bucuria de a sta în prezența lui Isus și de a-i vorbi despre tot ceea ce este în sufletul tău.

Accesând linkurile de mai jos poți descărca itinerarul în format PDF pentru fiecare săptămână din timpul Postului Mare. Poți parcurge acest itinerar fie de pe calculatorul tău, fie de pe telefonul mobil.

Miercurea Cenușii și Săptămâna I din Postul Mare
Săptămâna a II-a din Postul Mare
Săptămâna a III-a din Postul Mare
Săptămâna a IV-a din Postul Mare
Săptămâna a V-a din Postul Mare
Săptămâna Sfântă

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top