Anul Sfintei Liturghii

PS Iosif: „Rămâneţi aproape de Isus euharisticul!”

Preasfințitul Iosif Păuleț a adresat o scrisoare pastorală către toți credincioșii Diecezei de Iași intitulată „Sfânta Liturghie, izvor de viaţă şi de mărturie creştină.
„Sfânta Liturghie – spune PS Iosif – reprezintă cu adevărat centrul vieţii noastre creştine şi un adevărat izvor nesecat de haruri, la care suntem chemaţi să ne întoarcem în mod constant pentru a primi ceea ce ne foloseşte în trăirea cu demnitate a misiunii noastre în lume.”

În această scrisoarea pastorală, PS Iosif îi îndeamnă astfel pe tineri:

Dragi tineri, societatea şi Biserica au nevoie de voi, de tinereţea voastră, de entuziasmul vostru. Rămâneţi aproape de Isus euharisticul! Doar aşa veţi putea bea din adevăratul izvor care va menţine vii visurile voastre, proiectele şi marile voastre idealuri şi care vă va lansa în vestirea vieţii care merită să fie trăită; doar aşa veţi putea aprinde stele în noaptea altor tineri (cf. Christus vivit, 32-33).”

Copii sunt încurajați să se apropie tot mai mult de Isus din Sfânta Euharistie:

Dragi copii, Isus este cel mai bun prieten, care nu dezamăgeşte niciodată. El vă apără de orice rău şi vă învaţă mereu la bine. Apropiaţi-vă de el cu încredere. Isus Cristos vrea să vă întâlnească la fiecare sfântă Liturghie şi să vă ajute să creşteţi în statură şi în har.”

Scrisoarea pastorală „Sfânta Liturghie, izvor de viaţă şi de mărturie creştină” poate fi citită integral aici.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top