Evenimente

Tinerii în Europa

Peste 30 de delegați ai conferințelor episcopale din Europa s-au reunit la Cracovia, în perioada 4 – 6 noiembrie, pentru a reflecta asupra realității tinerilor. Întâlnirea, organizată de Consiliul Conferințelor Episcopale din Europa (CCEE), a avut obiectivul de a pregăti simpozionul cu tema „Vestirea credinței în Europa, între «Christus vivit» și Ziua Mondială a Tineretului 2022” ce va avea loc în perioada 20 – 23 octombrie 2020 la Sanctuarul Sfântul Ioan Paul al II-lea din Cracovia. România a fost reprezentată la această întâlnire de pr. Felix Roca, responsabilul Oficiului Național pentru Pastorația Tineretului.

Marți, 5 noiembrie, Sfânta Liturghie de deschidere a fost prezidată de ÎPS Marek Jędraszewski, arhiepiscop de Cracovia, în capela palatului episcopal. Sesiunile de lucru, desfășurate la sediul Arhiepiscopiei de Cracovia, au fost deschise de salutul Eminenței Sale Card. Angelo Bagnasco, arhiepiscop de Genova și președintele CCEE. A urmat salutul ÎPS Marek Jędraszewski, responsabil al Secțiunii pentru universitate și școală din cadrul CCEE.

Eminența Sa Card. Jean-Claude Hollerich, arhiepiscop de Luxemburg și președinte al Comisiei pentru tineri din cadrul CCEE, s-a adresat participanților stimulând reflecția asupra modului în care pot fi animați tinerii din Europa.

Grupurile de discuții au avut menirea de a oferi posibilitatea participanților să aprofundeze temele specificate, iar în plen au fost împărtășite ecourile Exortației apostolice postsinodale „Christus vivit”.

În următoarea sesiune de lucru, reprezentanții Comitetului local de organizare a Zilei Mondiale a Tineretului din Lisabona 2022 au prezentat câteva aspecte referitoare la acest eveniment.

După-amiază, participanții au avut ocazia de a vizita salina Wieliczka și de a se ruga împreună Vesperele în capela Sfintei Kinga.

Ziua de miercuri, 6 noiembrie,  s-a deschis cu celebrarea Sfintei Liturghii în Bazilica „Sfânta Fecioară Maria”, aceasta fiind prezidată de Eminența Sale Card. Angelo Bagnasco.

Ultima sesiune de lucru a vizat tematica și aspectele de organizare ale simpozionului din anul 2020, ca va marca centenarul nașterii Sfântului Ioan Paul al II-lea. La acest simpozion sunt invitați să participe episcopii responsabili în cadrul propriilor conferințe episcopale pentru secțiunile pastorația tineretului, pastorația vocațională, pastorația școlară, pastorația universitară și cateheză, însoțiți de directorii naționali pentru aceste secțiuni și doi tineri.

Fotografii de la eveniment sunt disponibile aici.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top