Christus vivit

Tinerii împărtășesc cum trăiesc „Christus vivit”

În cadrul celui de-al XI-lea Forum Internațional al Tinerilor, cu titlul „Tineri în acțiune într-o Biserică sinodală”, ce a avut loc la Sassone (Roma), în perioada 19-22 iunie 2019, Dicasterul pentru Laici, Familie și Viață și Dicasterul pentru Comunicare, organisme ale Sfântului Scaun, au lansat tinerilor prezenți provocarea de a povesti într-un material video de un minut ce urme lasă în viața lor cuvintele Papei Francisc din Exortația apostolică postsinodală „Christus vivit”.

Cele nouă capitole, însumând 266 de paragrafe, au fost împărțite în 26 de teme majore și fiecare dintre acestea au fost încredințate unui tânăr sau unei tinere pentru a împărtăși într-un material video ce înseamnă cuvintele din „Christus vivit” pentru viața proprie.

Începând de astăzi și până în luna decembrie, în fiecare zi de marți și de joi, vor fi publicate aceste materiale video prin intermediul cărora tineri din lumea întreagă răspund îndemnului Papei Francisc de a face să se audă strigătul lor și de a comunica tuturor un mare adevăr: „Cristos e viu!”. Contribuția României nu va lipsi!

În primul material video, Cardinalul Kevin Farrell, prefectul Dicasterul pentru Laici, Familie și Viață, i-a îndemnat pe tineri „să dea atenție acestor cuvinte ale Sfântului Părinte Francisc și să își amintească de faptul că nu este vorba de ceea ce este scris în cartea legii, ci de Duhul care călăuzește pe fiecare dintre noi și ne conduce la cunoașterea lui Cristos”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top