Papa în România

Trei pași spre vizita Sfântului Părinte la Iași

Vizita Papei Francisc la Iași va fi o sărbătoare pentru întreaga Biserică locală și pentru toate persoanele de bunăvoință ce vor dori să ia parte la acest eveniment unic. Pentru a înțelege mai bine bogăția acestui moment și pentru a-l putea trăi la adevărata valoare, vor fi organizate trei întâlniri de pregătire, trei pași spre vizita Sfântului Părinte la Iași, sub titlul „Să mergem împreună”. Evenimentele vor avea loc în zilele de 8, 15 și 22 mai a.c., începând cu orele 19.30, în Aula „Fericitul Anton Durcovici” a Catedralei „Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Iași.

Primul eveniment, în data de 8 mai, va avea tema „Provocarea comuniunii” și va urmări aprofundarea motoului întregii vizite a Papei Francisc în România. Invitat va fi pr. Marius-Petru Bîlha OFMConv.

În ziua de 15 mai, pr. Marius Taloș SJ va vorbi despre misiunea tinerilor și dialogul dintre generații sub titlul „Tinerii, de la vise la viziuni”, călăuză fiind textul din Cartea profetului Ioel: „Voi revărsa Duhul meu peste orice făptură: vor profeți fiii voștri și fiicele voastre, bătrânii voștri vor avea vise și tinerii voștri vor avea viziuni” (3,1).

„Sub ocrotirea tinerei din Nazaret” va fi tema întâlnirii din data de 22 mai cu obiectivul de a evidenția valența mariană a întâlnirii Papei Francisc cu tinerii și familiile. La finalul sărbătorii din ziua de 1 iunie, Papa Francisc va invoca ocrotirea Sfintei Fecioare Maria asupra tinerilor și a familiilor. Despre acest aspect va vorbi pr. Marco Secchi OCD.

Invitația de a participa la aceste întâlniri de pregătire este adresată tuturor celor care doresc să se pregătească intens pentru vizita Sfântului Părinte la Iași. În mod special sunt așteptați tinerii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top