Video

Intenţia de rugăciune a Papei pentru luna februarie

Intenția de rugăciune încredințată de către Papa Francisc Bisericii și tuturor oamenilor de bunăvoință pentru luna februarie este următoarea: „Să ne rugăm pentru pentru primirea generoasă a victimelor traficului de persoane, ale prostituţiei forţate şi ale violenţei.”

„Chiar dacă încercăm să o ignorăm, – spune Papa Francisc în mesajul video – sclavia nu aparţine trecutului. În faţa acestei realităţi tragice, nimeni nu poate să se spele pe mâini dacă nu vrea să fie, într-un fel, complice al acestei crime împotriva umanităţii. Nu putem ignora că azi există sclavie în lume, la fel sau mai mult decât înainte.
Să ne rugăm pentru primirea generoasă a victimelor traficului de persoane,
ale prostituţiei forţate şi ale violenţei.”

Data de 8 februarie a fost dorită de Papa Francisc, începând cu anul 2010, ca Zi mondială de rugăciune şi reflecţie împotriva traficului de persoane. În această zi se celebrează memoria liturgică a sfintei Iosefina Bakhita. Aceasta a fost sclavă în Sudan, iar după ce a fost eliberată și purtată în Italia a devenit călugăriță.

The Pope Video este o platformă care are menirea de a răspândi la nivel mondial intențiile lunare de rugăciune ale Sfântului Părinte.

Pentru lunile precedente intențiile de rugăciune se găsesc aici.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top