Evenimente

Întâlnirea Taizé de la Madrid

Orașul Madrid (Spania) va fi gazda următoarei întâlniri europene de tineret în perioada 28 decembrie 2018 – 1 ianuarie 2019. Va fi o nouă etapă a „Pelerinajului de încredere pe Pământ” început de fratele Roger la sfârșitul anilor 1970.

Din 1978, Comunitatea din Taizé organizează, în fiecare an, o întâlnire europeană pentru tineri intitulată „Pelerinaj de încredere pe Pământ”. Acest pelerinaj oferă participanţilor posibilitatea de a împărtăşi credinţa cu cei de vârsta lor de diferite confesiuni, de a cunoaşte realitatea comunităţilor creştine din ţara gazdă, de a se ruga în linişte cu ajutorul cântărilor specifice Comunităţii din Taizé, de a experimenta ospitalitatea familiilor care îşi deschid casele şi de a participa la diferite ateliere şi evenimente.

Madridul este un oraș deschis și divers, locuitorii săi provenind din toată Spania și din alte țări. Multe familii gazdă vor fi gata să își deschidă casele pentru a-i primi pe pelerinii care se adună din toată Europa. În trecut, orașul a mai fost gazda unui număr mare de întâlniri internaționale, acorduri de pace și protocoale ecologice. Pelerinajul de încredere pe pământ va fi îmbogățit de valorile acestei tradiții a solidarității, la cea de-a 41-a întâlnire europeană de tineret organizată de Comunitatea din Taizé.

Oficiul pentru Pastoraţia Tineretului al Diecezei de Iaşi organizează un grup care să participe la acest eveniment devenit tradiţional.

Program
28 decembrie 2018 
Sosire la Madrid, cazare oferită de organizatori, cina și rugăciunea de seară la halele expoziționale Feria de Madrid – IFEMA.

29 – 31 decembrie 2018
Rugăciunea de dimineaţă în biserica gazdă, apoi discuţii în grupuri mici și descoperirea comunităţii locale; rugăciune de prânz în diferite biserici; prânz la pachet; după-amiază în diferite locuri din oraș: ateliere pe teme de implicare socială, credinţă şi viaţă interioară, creaţie artistică; cina și rugăciunea de seară la halele expoziționale Feria de Madrid – IFEMA.

31 decembrie: întâlniri pe țări
În seara de 31 decembrie, va avea loc o rugăciune de veghe pentru pace în fiecare biserică gazdă, urmată de o „sărbătoare a popoarelor”.

1 ianuarie 2019
Participarea la slujba de dimineaţă în bisericile gazdă locale, prânzul cu familiile gazdă, plecare.

„Pelerinajul de încredere pe Pământ” se evidenţiază prin simplitatea sa. Tinerii vor fi găzduiţi în familii din Madrid și împrejurimi. Cu toate acestea, trebuie să aducă cu ei izopren şi sac de dormit.

Acest pelerinaj este destinat tinerilor cu vârsta între 18 şi 35 de ani.

Costuri
Costul este de 40 euro + biletul de avion. Înscrierea se face prin completarea, până la data de 25 noiembrie 2018, a formularului de mai jos.

Important!
Oficiul pentru Pastoraţia Tineretului al Diecezei de Iaşi facilitează înscrierea și participarea la această întâlnire, însă NU se îngrijește de transportul pelerinilor până și de la Madrid. Pentru a evita prețuri mai mari pentru biletul de avion, recomandăm ca fiecare participant să se îngrijească în mod individual de achiziționarea acestuia.

Contact
Alte detalii şi informaţii pot fi obţinute de la:
Paul Petrișor
Telefon: 0766/825933
E-mail: petrisorpaul@yahoo.com

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top