Evenimente

Un milion de copii se roagă Rozariul

În ziua de 18 octombrie 2018, la ora 9.00 (sau la o altă oră potrivită), copiii de pe toate continentele sunt invitați să se roage Rozariul pentru pacea lumii.  ACN International (Aid to the Church in Need) propune și în acest an inițiativa Un milion de copii se roagă Rozariul. Intenția de rugăciune este pentru pace în lume.

Această inițiativă s-a născut în anul 2005, în Caracas (Venezuela). În timp ce mai mulți copii se rugau Rozariul împreună cu mamele lor, una dintre ele și-a amintit de profeția pe care a făcut-o Padre Pio: „Dacă un milion de copii s-ar ruga Rozariul, lumea s-ar schimba”.

Cardinalul Mauro Piacenza, președintele fundației de drept pontifical Aid to the Church in Need, în scrisoarea pe care a adresat-o cu această ocazie, îi îndeamnă pe copii, pe părinți, pe profesori etc. să se unească acestei inițiative de rugăciune pentru pace: „Simțim cu toții situația extrem de îngrijorătoare din întreaga lume. De mult timp nu mai este vorba doar despre un simplu conflict național. Peste tot, multe regiuni au devenit ca un vas cu pulbere, care se poate transforma cu ușurință într-un conflict militar mondial.”  

În Scrisoarea către copii Cardinalul Mauro Piacenza povestește un eveniment deosebit.

La 14 aprilie 1886 s-a întâmplat ceva incredibil: Nousseira Habib, în vârstă de 12 ani, s-a oferit de bunăvoie să spele duşumelele în casa surorilor. Pe atunci nu era apă curentă ca astăzi la noi, ci trebuia să meargă la o fântână şi să scoată apă cu o găleată legată de o funie. La început totul a mers bine, însă la un moment dat fetiţa nu a mai avut destulă putere şi găleata plină cu apă a tras-o pe Nousseira după ea, astfel că ea a căzut în fântâna adâncă de opt metri. Sora Ecaterina, care a văzut aceasta, a strigat după ajutor. După vreo zece minute au venit câţiva bărbaţi cu o frânghie pe care au coborât-o înăuntru. De două ori au văzut că fetiţa plutea deasupra apei, însă pentru că nu avea putere, nu reuşea să se ţină de frânghie. Între timp au venit la fântână părinţii şi multă lume din sat, care striga şi plângea. Însă nimeni nu putea să-i ajute efectiv.

Atunci sora Alfonsina i-a chemat pe copiii care erau în jurul ei şi a mers cu ei în biserică, în faţa tabernacolului. Cu toţii împreună l-au rugat pe Isus din toată inima să o salveze pe colega lor. După aceea, sora Alfonsina a alergat repede prin mulţime până la fântână şi a aruncat rozariul ei în fântână, la Nousseira. Totodată, a strigat cu glas tare: „Regina Rozariului, salvează copilul şi ajută-ne în marea noastră strâmtorare!” Lumea a râs de ea şi i-a spus: „Fetiţa s-a înecat, căci se află deja de o oră pe fundul fântânii”. Însă sora Alfonsina nu s-a descurajat. A mers din nou la copii în biserică şi s-a rugat cu ei Rozariul.

Sora Ecaterina, care rămăsese la fântână, a crezut şi ea că Maica Domnului poate să obţină orice de la Dumnezeu. De aceea, a coborât încă o dată găleata până la fundul fântânii. Dintr-o dată, s-a mişcat funia. Când sora, cu ajutorul unui bărbat, a tras sus găleata – imaginaţi-vă! -, Nousseira se afla în ea cu rozariul în jurul gâtului. Ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, a îmbrăţişat-o pe învăţătoarea ei şi a povestit: „Când eram în apă, am simţit cum un rozariu strălucitor a căzut asupra mea şi s-a aşezat în jurul gâtului şi mâinii mele. Fântâna era acum luminată. M-am simţit în fântână la fel de bine ca într-un pat. Atunci am văzut multă lume deasupra fântânii şi o voce a strigat către mine: «Prinde-te de funie!» M-am prins de ea şi am ajuns teafără sus”. Sora Ecaterina a alergat îndată în biserică şi i-a povestit surorii Alfonsina despre salvarea minunată. Nousseira a întâmpinat-o plină de bucurie pe sora Alfonsina şi i-a spus gâfâind de emoţie: „Sunt aşa de fericită pentru că am văzut fântâna luminată de Rozariu! Îmi pare rău numai că m-au tras aşa de repede sus”. De atunci Nousseira s-a rugat şi ea în fiecare zi Rozariul cu surorile şi a povestit tuturor celor care doreau despre salvarea ei minunată.

Sfântul Părinte i-a invitat pe toţi credincioşii, din toată lumea, să se roage Sfântul Rozariu în fiecare zi, în timpul întregii luni mariane octombrie; şi să se unească astfel în comuniune şi în pocăinţă, ca popor al lui Dumnezeu, în a cere Sfintei Născătoare de Dumnezeu şi sfântului Mihail arhanghelul să ocrotească Biserica de diavol, care mereu încearcă să îi despartă de oameni de Dumnezeu şi între ei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top