INTC

Mai aproape de INTC Satu Mare 2018

225 de tineri vor reprezenta anul acesta Dieceza de Iași la Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic de la Satu Mare, în perioada 25-29 iulie. Aceștia s-au întâlnit sâmbătă, 7 iulie, la Centrul „Gaudium et Spes” din Traian, cu părintele Felix Roca, responsabil al Oficiului pentru Pastorația Tineretului, pentru a stabili ultimele detalii ale pelerinajului lor. Părintele Felix organizează și în acest an grupul diecezan pentru o participare rodnică la întâlnirea națională.

Întâlnirea pregătitoare de la Traian a fost o ocazie potrivită și mult așteptată pentru ca tinerii din Dieceza de Iași să se cunoască mai bine, să petreacă timp împreună și să împărtășească din dorințele și așteptările lor. Evenimentul a fost alcătuit din două mari activități. În prima parte a întâlnirii, părintele Felix a prezentat generalitățile acestei întâlniri, istoricul edițiilor, precum și particularitățile întâlnirii din acest an de la Satu Mare: tema, imnul, programul. Participanților li s-au reamintit toate aspectele logistice legate de transport, cazare, etc. La final, a fost deschisă o sesiune de întrebări și răspunsuri unde fiecare a fost invitat să ceară detalii sau clarificări. Sesiunea de prezentare s-a încheiat cu o activitate interactivă unde trei câștigători s-au întors acasă cu câte un YouCat și alte materiale formative.

A doua parte a întâlnirii s-a desfășurat pe iarbă. Tinerii au spus în fața camerei de ce își doresc să participe la INTC Satu Mare, au transmis salutările lor tinerilor din întreaga țară pe care-i vor întâlni acolo și au încheiat ziua între culori, cu inițiativa #WeColorFaith.

A fost o întâlnire plină de entuziasm și energie, care a stârnit nerăbdarea în tinerii din Dieceza de Iași. În câteva zile pornim spre Satu Mare. INTC, venim!

Fotografii de la această întâlnire sunt disponibile aici.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top