Sinodul tinerilor

A patra întâlnire a Consiliului Secretariatului General al Sinodului Episcopilor

În zilele de 7-8 mai 2018 a avut loc cea de-a patra întâlnire a Consiliului Secretariatului General al Sinodului Episcopilor prezidată de Sfântul Părinte, se arată într-un comunicat al respectivului Secretariat publicat pe www.synod2018.va. Lucrările au început cu salutul Secretarului General, Eminenza Sa Card. Lorenzo Baldisseri care a mulțumit Sfântului Părinte pentru prezență și a recapitulat drumul parcurs în vederea celei de-a XV-a Adunări Generale.

În special, Secretarul General s-a oprit asupra pregătirii documentului de lucru (Instrumentum laboris), elaborat în colaborare cu un grup de experți care au sintetizat materialul oferit de cinci surse: răspunsurile oferite la chestionarul prezent în Documentul pregătitor de către Conferințele episcopale, răspunsurile tinerilor la chestionarul on-line, actele Seminarului internațional despre tineri desfășurat la Roma în luna septembrie 2017, propunerile primite de la diferite grupuri și persoane, Documentul final al Reuniunii pre-sinodale desfășurate la Roma în perioada 19-24 martie 2018.

După cuvântarea Secretarului General a fost prezentată propunerea de Instrumentum laboris, tema principală a întâlnirii. Textul a generat un interesant schimb de opinii cu sugestii și observații care au fost introduse în document pentru a putea oferi părinților sinodali un instrument cât mai potrivit pentru discuțiile din Aulă. Textul a fost aprobat de toți participanții.

Membrii Consiliului au dezbătut diferite aspecte și criterii de organizare a Sinodului Episcopilor precum și a următoarei Adunării Generale prezentate de Excelența Sa Mons. Fabio Fabene, Subsecretarul Sinodului Episcopilor.

În încheiere, Sfântul Părinte a mulțumit membrilor Consiliului și participanților pentru spiritul de comuniune fraternă în care s-a desfășurat întâlnirea.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top