Evenimente

Vizita fratelui Kilian din Comunitatea din Taizé

Duminică, 6 mai, grupul de rugăciune Taizé din Iași a avut bucuria de a-l găzdui pe fratele Kilian, responsabil cu grupurile din România la comunitatea din Taizé (Franța), care a participat cu bucurie și cu inima deschisă la momentul de rugăciune organizat de cei din Iași. La întâlnirea care s-a desfășurat în Aula „Anton Durcovici” au participat peste 100 de persoane, de la cei mai mici la cei mai mari, cu deosebita prezență a păstorului Diecezei de Iași, episcopul Petru Gherghel.

A fost o seară frumoasă, petrecută în familie, cu oameni calzi și prietenoși. Comuniunea cu fratele Kilian a fost mai ales în rugăciune. Tinerii de la Iași au pregătit un moment frumos în stil Taizé, cu cântece frumoase, cu instrumente muzicale îmbinate armonios și cu lumina lumânărilor fulgerând întunericul. În timpul rugăciunii, fratele Kilian a împărtășit câteva gânduri despre bucuria care stă în acest an în reflecțiile din cadrul rugăciunii și stilului de viață Taizé.

După momentul de rugăciune, toți cei prezenți au avut ocazia să se salute, să împărtășească din experiențele lor și să petreacă câteva clipe împreună, povestind și bucurându-se de prezența fiecăruia în parte.

De la Iași, fratele Kilian va pleca în pelerinaj prin România, vizitând mai întâi comunitatea din Roman și apoi pe cele din celelalte orașe ale țării. Sigur, în urma sa rămâne un entuziasm crescut și invitația călduroasă de a ajunge, măcar o dată, la Taizé, pentru a experimenta viața simplă și liniștea întâlnirii cu Dumnezeu.

Reflecția fratelui Kilian din timpul momentului de rugăciune:

Fotografii de la acest eveniment puteți vedea aici.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top