Diverse

Episcopul Petru Gherghel la Campania „40 de zile pentru viaţă”

Vineri, 9 martie 2018, Preasfinţitul Petru Gherghel s-a alăturat voluntarilor prezenţi la Campania „40 de zile pentru viaţă” în centrul oraşului Iaşi.

Preasfinţitul Petru Gherghel s-a adresat tinerilor de diferite confesiuni prezenţi pe Bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt şi i-a felicitat pentru stăruinţa cu care sensibilizează societatea în privinţa datoriei de a apăra viaţa încă din momentul conceperii şi de a oferi sprijin mamelor care au nevoie de ajutor.

Cu această ocazie, păstorul Diecezei de Iaşi a evidenţiat minunăţia darului lui Dumnezeu: „Nimic nu e mai scump decât viaţa! E darul cel mai mare pe care ni-l face Dumnezeu. Viaţa începe la naşterea unui copil, o trăire care înseamnă slavă adusă Creatorului, o trăire care semnează crearea unei comunităţi, a unei familii care contribuie la creşterea demnităţii umane”.

Episcopul a apreciat iniţiativa campaniei şi a adresat un îndemn stăruitor credincioşilor, tineri şi adulţi, de a nu ezita să se alăture campaniei şi de a manifesta în mod public dragostea faţă de darul pe care Dumnezeu îl face prin fiecare copil pe care îl trimite în lume: „Suntem bucuroşi să subliniem că asemenea iniţiative apără darul lui Dumnezeu, apără demnitatea mamei, a femeii. Toţi vorbim despre această demnitate, cei care în schimb cunosc darul pe care-l au de la Dumnezeu, ştiu să-l preţuiască. Facem un apel la toţi credincioşii noştri, la toate parohiile, familiile, ca într-adevăr să se unească pentru a apăra acest dar al lui Dumnezeu, pentru a-i aduce glorie prin primirea copiilor, creşterea lor şi oferirea lor pentru binele întregii societăţi”.

În încheiere, Preasfinţitul Petru Gherghel a oferit binecuvântarea sa: „Vă doresc tuturor binecuvântare în casă, în familii, să aveţi întotdeauna această conştiinţă a demnităţii pe care Dumnezeu v-a oferit-o, dragi părinţi, dragi tineri, dragi copii! Toate spre slava lui Dumnezeu şi spre binele copiilor! Vă doresc să aveţi mereu această conştiinţă!”

Campania se desfăşoară în perioada 14 februarie – 25 martie 2018 la Iaşi pe Bulevardul Ştefan Cel Mare şi Sfânt şi la Roman în Piaţa Roman-Vodă.

Scopul prezenţei în stradă este de a sensibiliza societatea în privinţa dramei avortului şi de a oferi sprijin şi alternative la avort. Orice persoană de bunăvoinţă şi de orice confesiune creştină este îndemnată să se alăture campaniei prin veghea în stradă (se recomandă cel puţin o oră), rugăciunea pentru viaţă şi afişarea pancartelor cu mesaje pro-viaţă. Totodată, sunt puse la dispoziţie materiale informative şi îndrumare către modalităţile de intervenţie pentru femeile care sunt în criză de sarcină.

La Iaşi, organizatorii oferă consultaţii şi ecografii gratuite în cadrul clinicii Providenţa, consiliere psihologică, prenatală şi postnatală, maternală şi juridică pentru mame şi ajutor financiar pentru femeile care sunt constrânse să avorteze din considerente financiare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top