Alte evenimente

Despre lupta pentru viață, cu Matt Britton

Pe 26 octombrie, pentru prima oară în România, Matt Britton (SUA) a vorbit la Iași despre consecinţele alegerii avortului. Matt este avocat, fost procuror general, actualul președinte al consiliului 40 Days for Life – cea mai mare mișcare pro-viață la nivel mondial. Conferința „Este avortul o soluție?” a adunat peste 100 de participanți, majoritatea tineri, preocupați de problematica numărului exagerat al întreruperilor de sarcină din țara noastră.

Matt Britton a venit la Iași însoțit de soția sa, Libby, și de Dan și Iulia Călinescu, coordonatorii naționali ai campaniei 40 de Zile pentru Viață în România. Împreună, ei au participat și la veghea în stradă alături de voluntarii campaniei din această toamnă. Acolo, Matt le-a reamintit că alte sute de mii de oameni din lumea întreagă fac exact același lucru, pentru viața copilașilor nenăscuți. Pentru moarte nu există inițiative în stradă, dovada clară că ceea ce se întâmplă este greșit și că prezența luptătorilor pentru viață în stradă poate să schimbe vieți și să aducă curaj în viața multor mame și tați care nu reușesc să găsească drumul cel bun.

DSC_7730

La conferință, Matt a avut ocazia să vorbească celor prezenți despre impactul avorturilor în lumea întreagă, dar mai ales în România, care ocupă locul doi în lume, o poziție deloc de lăudat. În călătoriile sale, el a cunoscut multe realități sociale și culturale, și peste tot mulți oameni sunt schimbați de această mărturie vie de credință și de curaj. În a doua parte a conferinței, Matt Britton a răspuns întrebărilor adresate de participanți, în special despre complicațiile din timpul sarcinii care stau la baza deciziilor multor mame de a face întrerupere de sarcină. S-au discutat și aspectele legislative din multe țări privind avorturile și atenția față de persoanele cu nevoi speciale.

Seara s-a încheiat cu încurajările din partea lui Matt, a soției sale și a familiei Călinescu de a continua această luptă crâncenă pentru viața copiilor nenăscuți și la Iași. Fiecare voluntar la veghe și fiecare susținător al inițiativei 40 de Zile pentru Viață să fie sigur că acel puțin pe care el îl face, acea mică rugăciune contribuie semnificativ la salvarea pruncilor. Toată această muncă alături de Dumnezeu, deși nevăzută, are rezultate vizibile: numai în această campanie, până acum, au fost salvați 400 de bebeluși în întreaga lume. Și ce câștig mai frumos, dacă nu această mare dovadă de iubire?

Fotografii de la eveniment se găsesc aici.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top