Alte evenimente

Un milion de copii se roagă Rozariul

ACN International (Aid to the Church in Need) propune și în acest an inițiativa Un milion de copii se roagă Rozariul În ziua de 18 octombrie 2017, la ora 9.00 (sau la o altă oră potrivită pentru ei), copii de pe toate continentele sunt invitați să se roage Rozariul pentru pacea lumii. Intenția de rugăciune din anul acesta este pentru copiii din Siria, victime inocente ale unui război care nu se mai sfârșește.

Cardinalul Mauro Piacenza, președintele fundației de drept pontifical Aid to the Church in Need, amintind că la Fatima Dumnezeu a ales trei copii pentru a revela planul său de pace, îndeamnă ca în comunitățile creștine copii să fie îndemnați să se roage pentru pace: „Copiii au înţeles cuvintele Maicii Domnului şi mai mult decât atât, le-au crezut. Nu este acesta un îndemn pentru noi să ne străduim mai mult în a-i învăţa pe copii şi a-i încuraja să facă parte din acest plan de pace, care este azi mai actual decât oricând?”.

Preasfințitul Petru Gherghel încurajează ca și în comunitățile Diecezei de Iași să se desfășoare această inițiativă: „dorim şi vă recomandăm să prezentaţi copiilor din parohiile unde sunteţi angajaţi în rugăciune şi în munca de catehizare această iniţiativă de înscriere a cât mai multor copii în campania de rugăciune a Rozariului şi a altor rugăciuni către Regina păcii făcând ca în campania celor «un milion de Rozarii» să fie prezenţi şi copii Diecezei de Iaşi.”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top