Sinodul tinerilor

Seminar internaţional despre situaţia tineretului

Secretariatul General al Sinodului Episcopilor organizează în perioada 11 – 15 septembrie un „Seminar internaţional despre situaţia tineretului” ca pregătire pentru Cea de-a XV-a Adunare Generală a Sinodului Episcopilor ce va avea loc în luna octombrie 2018. Lucrările seminarului vor avea loc la Roma în Auditoriul Curiei Generale a Iezuiţilor.

Obiectivul întâlnirii este de a aprofunda dintr-un punct de vedere ştiinţific realitatea tinerilor. Vor fi prezenţi 80 de preoţi, profesori şi experţi din cele cinci continente, dar şi 25 de tineri, se specifică într-un comunicat al Secretariatul General al Sinodului Episcopilor. Lucrările vor fi orientate în jurul următoarelor teme: tinerii şi identitatea, tinerii şi alteritatea, tinerii şi planurile, tinerii şi tehnologia, tinerii şi transcendenţa. După fiecare conferinţă vor avea loc dezbateri şi discuţii în grupuri mici. Concluziile seminarului vor fi puse la dispoziţia părinţilor sinodali.

Cardinalul Lorenzo Baldisseri, Secretarul General al Sinodului Episcopilor, a confirmat faptul că la lucrările Sinodului Episcopilor cu tema „Tinerii, credinţa şi discernământul vocaţional” vor participa ca auditori şi mulţi tineri de diferite confesiuni creştine. Aceştia vor fi prezenţi la sesiunile din aulă, vor putea interveni şi vor avea posibilitatea să îşi ofere contribuţa la grupurile de discuţie.

Secretariatul General al Sinodului Episcopilor dispune de o pagină de internet referitoare la Sinodul dedicat tinerilor: youth.synod2018.va. Aici este disponibil şi un chestionar la care toţi tinerii sunt invitaţi să răspundă. Întrebările propuse fac referinţă la modul în care tinerii se raportează la ei înşişi, la lume, la credinţă, la Biserică, la alegerile de viaţă şi la noile tehnologii. Au fost primite deja peste 130 de mii de răspunsuri.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top