Pelerinajul tinerilor la Cacica

Pelerinajul tinerilor şi al copiilor la Cacica

În Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, tinerii din Dieceza de Iaşi sunt invitaţi să facă un pelerinaj la sanctuarul Sfintei Fecioare Maria de la Cacica. Motoul din anul acesta al pelerinajului tinerilor şi al copiilor este „Mi-a făcut lucruri mari Cel Atotputernic” (Lc 1,49). Sărbătoarea va fi una cu totul deosebită, deoarece se numără printre celebrările din cadrul anului jubiliar al Maicii Domnului de la Fatima. 

Anul acesta, la celebrările sanctuarului de la Cacica vor participa: PS Petru Gherghel, episcop al Diecezei de Iaşi, PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iaşi și Mons. Miguel Maury Buendía, nunţiul apostolic în România şi Republica Moldova.

Așa cum ne îndeamnă și PS Petru Gherghel în scrisoarea sa pastorală Copiii, tinerii și Fecioara Maria, toți suntem invitați să fim pelerini la această mare sărbătoare a Diecezei de Iași:

Trăind cu bucurie centenarul apariţiilor Maicii Sfinte de la Fatima în faţa celor trei copilaşi, Francisc, Iacinta şi Lucia, aşa cum ne-a îndemnat mereu papa Francisc, ne întărim în credinţa că Maria a rămas şi continuă să rămână ca o mamă iubitoare ce doreşte să se apropie de noi, confirmând acea iubire avută de la început faţă de Isus şi Biserica sa. Ştim că ea a voit să-i întâlnească pe fiii ei, în diferitele sanctuare sau locuri de pelerinaj, demonstrând, în faţa diferitelor persoane, activitatea şi prezenţa sa iubitoare faţă de toţi fiii Bisericii. […] Adresez tuturor invitaţia de a ieşi în întâmpinarea preacuratei Fecioare Maria, pornind spre Cacica, toţi fiii ei, pentru a trăi împreună bucuria sărbătorii Maicii Domnului Înălţate la Cer, chiar în grădina ei din România, şi mai mult în grădina noastră, din Dieceza de Iaşi, lângă sanctuarul ei din Cacica. Vrem să o facem ca un act comun de cinstire, înscriind gândul şi dorinţa noastră în seria evenimentelor centenarului apariţiilor de la Fatima.

Invitații speciali ai acestei sărbători sunt copiii și tinerii:

Îndreptăm apelul nostru către voi toţi, dragi copii şi tineri ai diecezei noastre, ca însoţiţi de preoţii voştri, dar şi de cei care-i ajută în drumul vostru spiritual, să participaţi pe jos – după o lungă tradiţie -, cu bicicletele pe drumul specificat de organizatori, cu maşinile ori cu trenul ca întotdeauna, la pelerinajul special la Cacica, pelerinaj la care şi-a exprimat dorinţa de a fi prezent şi a vă întâmpina chiar nunţiul nostru apostolic, care nu numai că va dori să vă vadă, ci va avea bucuria să vă binecuvânteze pe toţi, în numele Sfântului Părinte.

Cum se va desfăşura pelerinajul copiilor și al tinerilor?

Pelerinajul tradiţional al copiilor și tinerilor la sanctuarul de la Cacica va începe luni, 14 august 2017. Toți cei care doresc să participe sunt rugaţi să fie prezenţi la locul de după calea ferată, înainte de zona unde încep serpentinele, până la ora 12.30. La această oră va avea loc ritualul pornirii în pelerinaj, după care se va începe procesiunea spre sanctuar. Aici se va ajunge în jurul orei 13.30 şi va avea lor ritualul primirii pelerinilor tineri la sanctuar. În fruntea pelerinilor va fi prezent PS Petru Gherghel și PS Aurel Percă, împreună cu Mons. Miguel Maury Buendia. La acest pelerinaj se va alătura și un grup de tineri pelerini din Republica Moldova.

Sfânta Liturghie de la ora 18.00 va fi animată de tineri, seminariști şi persoane consacrate.

Următorul moment va fi privegherea mariană şi procesiunea cu lumânări de la ora 22.00.

Sfânta Liturghie din solemnitatea Adormirii Maicii Domnului va avea loc la ora 11.00.

Întregul program al pelerinajului poate fi găsit aici (http://ercis.ro/actualitate/viata.asp?id=20170802).

Detalii pot fi obţinute de la pr. Felix Roca, telefon 0741/501481, 0769/288978; e-mail: pr.felixroca@gmail.com.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top