Alte evenimente

Colaborare şi slujire

Sâmbătă, 17 iunie, reprezentanți ai oficiilor pentru pastorația tineretului, pastorația universitară, pastoraţia şcolară, pastoraţia familiei și cateheză s-au întâlnit la Traian în contextul Sinodului tinerilor pentru a discuta și a pune împreună misiunea fiecăruia în folosul tinerilor din Dieceza de Iași. La întâlnire au fost prezenții preoții responsabili ai acestor oficii, împreună cu laici colaboratori.

intalnire-oficii

Întâlnirea de lucru a început dimineață, când părintele Felix Roca, responsabil al Oficiului pentru Pastorația Tineretului, a trecut în revistă etapele procesului sinodal, insistând în mod deosebit pe particularitățile sinodului pentru tineri din 2018. Părintele a prezentat și itinerariile național și diecezan până la sinod. În a doua parte a dimineții, toți cei prezenți la Traian au lucrat în grupuri mici pe baza chestionarului  de la sfârșitul Documentului Pregătitor pentru sinodul din 2018.

În centrul zilei a stat sfânta Liturghie.

După prânz, o masă rotundă a pus împreună proiectele, planurile și dorințele fiecăruia. Direcția principală a fost găsirea unei modalități de colaborare a oficiilor prezente pentru ca misiunea fiecăruia să aducă rezultate maxime în munca cu tinerii. Din discuții au ieșit în evidență două mari particularități necesare: întâlnirea mai frecventă a acestor oficii și stabilirea unui itinerar comun și munca mai atentă cu adolescenții și pre-adolescenții. De asemenea, un subiect discutat intens a fost utilizarea în rândul tinerilor a mijloacelor mass-media și utilizarea acestor mijloace în procesul evanghelizării. S-a subliniat necesitatea unui limbaj adaptat la mediul de dezvoltare al tinerilor și o căutare foarte atentă în a răspunde cât mai aproape la nevoile umane și spirituale pe care acestea le au.

Cu siguranță că această întâlnire a fost pentru fiecare oficiu participant una fructuoasă, care să-i împrospăteze activitatea și să-l asigure, încă o dată, că misiunea Bisericii se desfăşoară întotdeauna împreună!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top