Alte evenimente

Curs de formare artistică pentru adolescenți

În perioada 12-14 mai 2017, adolescenți din toată țara sunt invitați să participe la un seminar de formare artistică cu laboratoare de specializare pentru interpreți. Activitatea este coordonată de Departamentul Artistic al Episcopiei Greco-Catolice de Oradea în parteneriat cu Asociația Hope Italia și Oficiul pentru Pastoraţia Tineretului al Diecezei de Iaşi. Centrul „Gaudium et Spes” din Traian (str. Calea Romanului nr. 128, Traian, mom. Săbăoani, jud. Neamţ) va fi gazda întâlnirii.

Seminarul formativ de la Traian se înscrie într-un itinerariu propus de Eparhia de Oradea tinerilor din România care caută o alternativă la muzica comercială în spiritul Bisericii. Pentru anul 2017, echipa din Oradea a reușit să planifice 3 workshop-uri (Oradea, Iași, Oradea), fiecare de câte un weekend, pentru adolescenți (13-17 ani). Finalitatea acestui proiect este un festival integrat în zilele orașului Oradea unde participanții au șansa să cânte pe scenă cu artiști naționali și internaționali, în luna octombrie a acestui an.

Sesiunile de formare vor fi susținute de doi profesori italieni, cu o experiență vastă în domeniul muzicii: Mauro Labellarte, responsabil Hope Music Management, compozitor (imnul Emmanuel), producător evenimente și Juri Ricotti, aranjator, producător, muzicist (a lucrat cu Andrea Bocelli, Il Volo, Beyonce, Queen).

Condiţiile de participare:

  • Participanţii trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 13 şi 17 ani;
  • Pot să participe la curs tineri cărora le place să cânte vocal, indiferent de nivelul de pregătire. Pentru repertoriul ales, trebuie să aleagă piese în care ei cred, piese care le plac și în care ei consideră că vocea lor se potrivește și sună bine;
  • Participanţii trebuie să pregătească următoarele:
    • trei piese pe care le pot cânta cu negative aduse de ei pe stick sau la chitară și pian care vor fi puse la dispoziție de către organizatori;
    • se pot cânta piese originale sau piese cover;
    • textele pieselor pe stick pentru a putea fi proiectate și analizate;
    • formularul de consimțământ completat și semnat de către ambii părinți (poate fi descărcat de aici);
  • Prezența la curs este obligatorie de la început până la sfârșit.

Înscrierile la workshop se fac accesând și completând toate informațiile solicitate aici: https://goo.gl/forms/Q6rjxTSHGhy8cLVB2, până la data de 5 mai 2017. Pentru mai multe informații, puteți suna la 0743398304 sau scrie la adresa de email enjoymusicoradea@gmail.com.

Participarea la training este gratuită, adolescenții trebuind să-și asigure doar transportul până și de la Traian. Mai multe detalii despre locație și modalități de transport vor fi trimise ulterior participanților.

Ne face o deosebită plăcere să invităm și să pornim la drum împreună cu adolescenți din întreaga țară în acest itinerariu formativ; dorim să fim alături de tinerii cărora le place să se exprime prin intermediul muzicii, ajutându-i astfel să își transmită propriile trăiri prin cânt și să beneficieze de o formare creștină.

Vă așteptăm cu drag la Traian să cântăm împreună despre și cu Dumnezeu!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top