Ziua Tineretului

Informaţii şi resurse pentru ZT Frumoasa

Anul acesta Ziua Tineretului va avea loc la Frumoasa în ziua de 6 mai. Va fi a XXV-a ediţie a acestei întâlniri diecezane a tinerilor şi va avea tema: „Mi-a făcut lucruri mari Cel Atotputernic” (Lc 1,49). Exemplul Sfintei Fecioare Maria va inspira şi temele pentru următorii ani. Astfel tema pentru anul 2018 este: „Nu te teme, Marie, pentru că ai aflat har la Dumnezeu” (Lc 1,30), iar pentru 2019: „Iată, slujitoarea Domnului: fie mie după cuvântul tău” (Lc 1,38). Acest itinerar spiritual a fost propus de însuşi Papa Francisc.

          În vederea Zilei Tineretului de la Frumoasa dorim să specificăm următoarele aspecte, cu rugămintea de a fi luate în considerare pentru buna desfăşurare a evenimentului:

  • Tinerii din parohie să fie pregătiţi din timp pentru această zi. Nu este oportun să fie cooptaţi în ultimele zile, lipsind astfel o motivaţie consistentă.
  • Se cuvine ca pregătirea tinerilor să fie în primul rând spirituală: cateheze pe tema Mesajului Sfântului Părinte, momente de rugăciune, explicarea semnificaţiei Zilei Tineretului, etc.
  • Stabilirea unor reguli clare care vor contribui la buna dispoziţie a grupului parohial şi la adecvata desfăşurare a întregii întâlniri. În aceste reguli este oportun să fie specificat să se evite orice comportament care nu este în conformitate cu natura evenimentului.
  • Grupul de tineri va avea un responsabil (un preot sau un tânăr) ale căror date de contact vor fi lăsate la centrul de primire.
  • În momentul înscrierii grupului la centrul de primire, se vor prelua broşurile pentru fiecare participant.
  • Adresăm propunerea şi rugămintea ca fiecare participant să facă o ofertă de minim 2 lei pentru susţinerea unei părţi din cheltuielile de organizare şi de promovare a evenimentului. Vă mulţumim pentru generozitate!
  • Tânărul/tânăra care va reprezenta parohia în faţa altarului se va prezenta, la ora 10, la locul din care se va porni procesiune pentru Sfânta Liturghie.
  • Tinerii să fie îndemnaţi să participe la întregul program iar plecarea să fie luată în considerare după încheierea programului. Situaţiile contrare alterează frumuseţea evenimentului.
  • Preoţii care vor concelebra la sfânta Liturghie sunt rugaţi să aducă stolă de culoare albă.

Celebrarea Zilei Tineretului de la Frumoasa are menirea de a-i ajuta pe tineri să descopere frumuseţea propriei vieţi prin contemplarea darurilor primite de la Dumnezeu şi să îşi înalţe recunoştinţa pentru tot ceea ce Dumnezeu le oferă neîncetat.

Totodată, această întâlnire diecezană a tinerilor se înscrie pe drumul spre Sinodul cu tineri și pentru tineri, dorit de Sfântul Părinte, ca semn al atenției întregii Biserici față de tineri.

 

Programul 

Vineri, 5 mai 2017

18.00   Sfânta Liturghie cu voluntarii
20.00   Oră de veghe

Sâmbătă, 6 mai 2017

09.00 – Program de animare
09.30 – Program cultural-religios
10.30 – Pregătirea cântărilor pentru sfânta Liturghie
11.00 – Sfânta Liturghie
13.30 – Festivalul tinerilor
15.30 – Încheiere
Vă mulţumim pentru întreaga colaborare.

Iată câteva resurse pentru Ziua Tineretului de la Frumoasa:

Mesajul Sfântului Părinte Papa Francisc pentru Ziua Mondială a Tineretului

Mesajul Preasfinţitului Petru Gherghel

Imnul

Logoul

Cântările pentru Sfânta Liturghie 

Broşura întâlnirii

Planul zonei de desfăşurare a evenimentului

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top