Evenimente

Campania 40 de zile pentru viață

40 de zile pentru viață este campania care își propune să marcheze începutul încetării avorturilor în orașul Iași. Acțiunea are loc, pentru prima în zona noastră, în perioada 1 martie – 9 aprilie. Creștinii, invitați în cadrul campaniei să susțină lupta pentru viață, au posibilitatea să se implice prin intermediul celor trei piloni principali: veghea pașnică, mobilizarea comunității, rugăciunea și postul.

Timp de 40 de zile, pe B-dul. Ștefan cel Mare, nr. 10-14 (la Cub), în intervalul orar 7:00-19:00, veghea pentru viață va fi prezentă în mod constant. Înscrierea la programul de veghe se face pe site-ul oficial: http://40.proviata.ro. De asemenea, este necesară semnarea unei declarații „de pace”, prin care participanții își asumă un comportament pașnic, în conformitate cu viziunea campaniei. Cel de-al doilea pilon fundamental se referă la mobilizarea comunității pentru a răspândi mesajul referitor la demnitatea vieții umane: fiecare viață este unică, irepetabilă și prețioasă. Postul și rugăciunea reprezintă, de asemenea, o susținere necesară în lupta pentru viață și pot fi îndeplinite în mod individual, indiferent de locul unde se află persoanele implicate și de programul de lucru al acestora. Însă prezența fizică în stradă este importantă în privinţa sensibilizării comunităţii.

Iniţiativa 40 de zile pentru viaţă vine ca răspuns la numărul de avorturi îngrijorător de mare și la răspândirea acestui fenomen îngrijorător în ultimii ani. Misiunea campaniei este de a mobiliza confesiunile creştine, într-un spirit de unitate, timp de 40 de zile, pentru a atrage de la Dumnezeu harul schimbării inimilor și a minților dinspre o cultură a morții înspre cea a vieții, punând astfel capăt avorturilor. Rezultatele în ceea ce priveşte salvarea vieţii sunt măsurabile. Până acum, campanii 40 de zile pentru viaţă au fost organizate în peste 500 de comunităţi, din aproape 40 de ţări. Mai mult de 10000 de copii au fost declaraţi salvaţi de la avort. Numărul avorturilor pe plan local a scăzut – chiar şi cu 30%. Femeile care au trecut prin experiența avortului găsesc vindecare şi iertare. În fiecare oraş, sute de oameni – sau chiar mai mult de 1000 în unele cazuri – se implică pentru prima dată în proiectele locale de salvare a vieții.

Lupta pentru viață începe la Iași. Vă așteptăm cu inima deschisă să ne unim în rugăciune, pentru ca viața să triumfe!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top