Ziua Tineretului

Logoul Zilei Tineretului de la Frumoasa

ZT-2017-Frumoasa_logo

Anul acesta Ziua Tineretului va avea loc la Frumoasa în ziua de 6 mai. Va fi a XXV-a ediţie a acestei întâlniri diecezane a tinerilor şi va avea tema: „Mi-a făcut lucruri mari Cel Atotputernic” (Lc 1,49). Exemplul Sfintei Fecioare Maria va inspira şi temele pentru următorii ani. Astfel tema pentru anul 2018 este: „Nu te teme, Marie, pentru că ai aflat har la Dumnezeu” (Lc 1,30), iar pentru 2019: „Iată, slujitoarea Domnului: fie mie după cuvântul tău” (Lc 1,38). Acest itinerar spiritual a fost propus de însuşi Papa Francisc.

Logoul pentru Ziua Tineretului de la Frumoasa evidenţiază alegerea lui Dumnezeu de a „privi la smerenia slujitoarei sale”, pe care o cheamă să devină mama Mântuitorului şi, astfel, să conlucreze la opera de mântuire a oamenilor. Harul lui Dumnezeu este acela care dă un sens profund vieţii şi îi conferă împlinire. El revarsă binecuvântarea sa în viaţa fiecărei persoane şi aşteaptă cu răbdare răspunsul generos.

Sfânta Fecioară Maria este înfăţişată într-o atitudine de rugăciune. Ea îşi manifestă recunoştinţa pentru lucrarea minunată a lui Dumnezeu în viaţa sa şi disponibilitatea de a împlini voinţa lui Dumnezeu. Prin exemplul ei Fecioara Maria îndeamnă pe fiecare tânăr şi tânără să se deschidă harului lui Dumnezeu.

Celebrarea Zilei Tineretului de la Frumoasa are menirea de a-i ajuta pe tineri să descopere frumuseţea propriei vieţi prin contemplarea darurilor primite de la Dumnezeu şi să îşi înalţe recunoştinţa pentru tot ceea ce Dumnezeu le oferă neîncetat.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top