Alte evenimente

Ziua Internaţională a Voluntarului

„Ziua Internaţională a Voluntarului” a fost instituită la iniţiativa Adunării Generale a ONU, prin Rezoluţia 40/212 din 17.XII.1985. Această rezoluţie recomandă mediatizarea importanţei muncii voluntare, pentru a stimula, în acest mod, tot mai mulţi oameni să muncească voluntar, atât în ţara lor, cât şi în străinătate.

La încheierea Zilei Mondiale a Tineretului de la Cracovia, în data de 31 iulie 2016, Papa Francisc s-a adresat astfel miilor de voluntari care au contribuit la buna desfăşurare a evenimentului:

În voluntariat orice slujire este importantă, chiar şi cea mai simplă. Şi sensul său ultim este deschiderea la prezenţa lui Isus; experienţa iubirii care vine de sus este aceea care pune în mişcare şi umple de bucurie. Voluntarul de la Zilele Mondiale ale Tineretului nu este numai un „operator”, este mereu un evanghelizator, pentru că Biserica există şi acţionează pentru a evangheliza.

Mulţumim tuturor voluntarilor care, cu generozitate şi dăruire, contribuie la buna desfăşurare a evenimentelor organizate de Oficiul pentru Pastoraţia Tineretului. Domnul să vă răsplătească şi să vă umple inima de bucurie!

voluntari-2016

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top