Alte evenimente

Creșteți în prietenia cu Isus! – Gabriele Kuby către tinerii din România

dsc_9829Revoluția sexuală și familia – distrugerea libertății în numele libertății este conferința-dezbatere ce a adus-o pe doamna Gabriele Kuby la Iași, în data de 9 noiembrie 2016. În perioada 7 – 9 noiembrie 2016, sute de tineri din trei orașe (Cluj, Oradea și Iași) au răspuns invitației Acțiunii Catolice din România de a înţelege şi a aprofunda ce înseamnă ideologia gender.

Gabriele Kuby este o publicistă, traducătoare și sociolog german. A studiat sociologia la Berlin și Konstanz şi este mamă a trei copii.  Prin activitatea sa publicistică şi prin conferinţele pe care le ţine în întreaga lume, atrage atenția asupra impasurilor în care se află societatea modernă şi arată că ieşirea se poate face printr-o reconsiderare a valorilor creştine.

Am avut deosebita oportunitate de a discuta cu doamna Kuby, de a învăța din experiența ei de viață și de a primi cu inima deschisă mici sfaturi și direcții de orientare. Doamna Kuby, însă, a dorit să transmită un mesaj tuturor tinerilor: acela că prietenia cu Isus este cel mai mare izvor de iubire din care un om poate să bea pentru a rămâne în fericire.

În această vizită activă pe care ați făcut-o în România în ultimele zile, ați avut ocazia să întâlniți și să vorbiți cu tinerii. Cum vedeți poziția acestora în societatea românească? Cu ce se diferențiază ei de tinerii din alte țări?

Am avut marele privilegiu de a întâlni tineri în două mici întâlniri și apoi miercuri seara, când am vorbit cu 300 de tineri. Văd aceste chipuri luminoase, văd puritate în ei, ceea ce, de fapt, se răspândește în societatea noastră. Văd onestitate și sinceritate în străduința lor de a face ceva bun în viață. Iar asta mă impresionează foarte mult. Sunt mulțumită că am fost invitată să vorbesc cu ei, să le ofer, pe cât posibil, puțină orientare și să conștientizez cât de important este ceea ce fiecare prezență are de dăruit. Și, cel mai important, în acest moment istoric de cumpănă al revoluției sexuale globale, este că ei sunt curați și trăiesc iubirea și sexualitatea după poruncile lui Dumnezeu. Iar asta îi pregătește cu adevărat pentru căsătorie și le păstrează o viață liberă. Asta este o șansă extraordinară să ai o viață fericită și o familie.

Care credeți că este cea mai mare dificultate a tinerilor din ziua de astăzi în a se dezvolta în societate, atât profesional cât și personal? Dar cel mai mare avantaj?

Cea mai mare dificultate este că trăim într-o societate secularizată, care din ce în ce mai mult forțează comportamentele păcătoase în rândul generației tinere. Sunt foarte bucuroasă să aud că în România nu aveți încă educația sexuală obligatorie în școli, care este în toate țările occidentale, unde chiar distrug capacitatea de a diferenția ceea ce este bine de ceea ce este rău și unde forțează copiii să accepte o moralitate sexuală perversă. Asta nu se întâmplă în România, însă avem rețelele media peste tot și încă este greu într-o societate secularizată care nu acceptă cu ușurință latura ta de a-ți trăi viața ancorată în credință; dar, văzând toți acești tineri, sunt plină de speranță pentru că trebuie să se adune, să se sprijine unii pe alții, să găsească sprijin în Biserică, și cu adevărat să dezvolte prietenia cu Isus Cristos în viața lor.

Este important ca fiecare dintre noi să creeze legături sănătoase cu cei din jurul nostru și mai ales cu oamenii pe care dorim să-i avem alături. Care sunt pilonii pe care noi, tinerii, trebuie să ne construim relațiile ca acestea să fie de calitate și durabile?

Asta este, din nou, o întrebare din sfera a cum primim darul sexualității. În acest fel suntem creați, experimentând această uniune puternică care asigură faptul că procrearea, că rasa umană există. Există o descoperire conform căreia hormonii implicați în actul sexual crează, de fapt, legături în oameni – acest hormon este oxitocina. Ar trebui să fim foarte atenți la asta și să folosim secrețiile hormonale din corpul nostru pentru a crea legături în dragoste și căsătorie. Când eram copii, fiecare dintre noi avea o singură dorință, de a avea părinți care sunt uniți în iubire, care au dat naștere copiilor printr-un act al dragostei și care rămân împreună în dragoste. Avem această năzuință în sufletul nostru și ar trebui să facem tot ceea ce ne stă în putință ca să realizăm asta în propria noastră viață și în crearea unei familii, astfel ca această dorință a copiilor să fie îndeplinită.

Sunteți mamă… Viața de familie este o provocare pentru fiecare. Ce ați dori să le transmiteți celor care se hotărăsc să pornească pe acest drum?

De când Adam și Eva au fost alungați din Paradis, relația dintre bărbat și femeie este dificilă. Încă de atunci, a fost o sarcină pentru ființele umane să găsească unitate în dragostea dintre bărbat și femeie. Feminismul radical a distrus și atacă demnitatea bărbaților, încercând să-i facă mici, spunându-le mereu că sunt violatori, că sunt prădători și că noi, femeile, suntem cele bune. Aceasta este o minciună. Feminismul a distrus demnitatea unei mame și educă milioane la uciderea pruncilor din pântece. Noi trebuie să reconstruim asta și cred că este foarte, foarte important să vindecăm relația dintre bărbat și femeie. Este nevoie ca noi, femeile, să respectăm bărbații, pentru că ei vor iubi femeile numai dacă acestea îi tratează cu respect. Nu vom mai avea mereu tendința de a critica soții. Trebuie să fim conștiente că noi suntem cele care le dăm bărbaților poziția de care ei au nevoie, să-i respectăm și să le dăm voie să crească în lidership.

Aveți un cuvânt de încurajare pentru generațiile tinere ale României, care vor trebui să dea piept cu toate aceste valuri de schimbări radicale care vin din Occident?

Da, sunt cu adevărat schimbări radicale și avem această ideologie gender care atacă bazele existenței noastre, ca bărbat și femeie. Este atât de nebunesc că oamenii abia pot crede că aceste lucruri se întâmplă, dar această nouă ideologie este predată în universități. Această nouă mișcare devine din ce în ce mai totalitară. Merge împotriva naturii, împotriva rațiunii, împotriva lui Dumnezeu. Așa că încurajarea mea este: mergeți pe cale cu Dumnezeu și veți primi forța, discernământul și limpezimea de a vă găsi propriul loc în această bătălie globală. Domnul să vă binecuvânteze pentru asta!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top