Alte evenimente

Gabriele Kuby – conferinţă despre revoluţia sexuală şi familia

Acţiunea Catolică din România organizează în zilele de 7, 8 şi 9 noiembrie 2016, la Cluj-Napoca, Oradea şi Iaşi, o serie de conferinţe şi dezbateri cu tema „Revoluţia sexuală şi familia. Distrugerea libertăţii în numele libertăţii”. Acestea vor fi susţinute de doamna Gabriele Kuby, renumit sociolog, autor şi expert în studiul teoriei gender la nivel internaţional, despre care Papa Benedict al XVI-lea spunea:

„Doamna Kuby este o luptătoare vitează împotriva ideologiilor care vizează în cele din urmă o distrugere a omului”.

acro_kuby_iasiLa Iaşi evenimentul va avea loc în Aula „Fericitul Anton Durcovici” de la Catedrala Romano-Catolică „Sfânta Fecioară Maria, Regină”, în ziua de 9 noiembrie, ora 19.00.

A cunoaşte este primul pas! A acţiona este răspunsul! Viaţa nu trebuie doar apărată, ci şi promovată şi alimentată!

Fii prezent la acest eveniment şi invită-ţi şi prietenii!

Acțiunea Catolică din România integrează această serie de conferințe în anul asociativ în curs, ce are ca temă „Coresponsabili în slujba Evangheliei familiei” (cf. Exortaţia apostolică a Sfântului Părinte Francisc Amoris laetitia, 201), răspunzând astfel invitației papei Francisc de a promova valorile autentice ale căsătoriei creștine, iubirea dintre bărbat și femeie, dintre părinți și copii, în spațiul fără bariere, niciodată închis al familiei.

Doamna Gabriele Kuby va vorbi despre fundamentele şi efectele ideologiei „Gender Mainstreaming” într-o manieră clară şi inteligibilă, precum şi despre cum se aplică teoria gender într-un mod tacit şi disimulat. De asemenea va vorbi și despre modificările grave, care sunt de aşteptat pentru societate și mai ales pentru copii şi familii, în urma implementării acestei ideologii.

Evenimentul se adresează oricărei persoane care doreşte să înţeleagă şi să aprofundeze ce înseamnă ideologia gender, chiar şi fără cunoştinţe prealabile asupra subiectului.

În cadrul evenimentului va fi prezentat şi volumul „Revoluţia sexuală globală: distrugerea libertăţii în numele libertăţii”, apărut la Editura Sapientia. Prezentarea va fi făcută de pr. Ștefan Lupu, Decan al Facultății de Teologie Romano Catolică, din cadrul Universităţii „Al. I. Cuza, Iaşi.

Mai multe detalii despre această iniţiativă a Acţiunii Catolice din România se găsesc aici.

Ce este teoria gender?

Este ideea potrivit căreia a fi bărbat sau a fi femeie nu derivă din condiţia biologică ci, mai degrabă, este o alegere a persoanei. Identitatea sexuală, adică a fi bărbat sau femeie, este înlocuită de „identitatea de gen”, adică de „felul în care te simţi”, indiferent de condiţia biologică. Astfel, o persoană poate să îşi schimbe identitatea de gen chiar şi de mai multe ori de-a lungul vieţii, în funcţie de ceea ce „simte”.

Papa Francisc spunea despre această teorie:

„Experienţa ne învaţă asta: pentru a se cunoaşte bine şi a creşte armonios fiinţa umană are nevoie de reciprocitate între bărbat şi femeie. Când acest lucru nu se întâmplă, se văd consecinţele… Cultura modernă şi contemporană a deschis noi spaţii, noi libertăţi şi noi profunzimi pentru îmbogăţirea înţelegerii acestei diferenţe. Însă a introdus şi multe îndoieli şi mult scepticism. De exemplu, eu mă întreb dacă aşa-numita teorie gender nu este şi expresie a unei frustrări şi a unei resemnări, care tinde să şteargă diferenţa sexuală pentru că nu mai ştie să se confrunte cu ea. Da, riscăm să facem un pas înapoi. De fapt, înlăturarea diferenţei este problema, nu soluţia.” (Audienţa generală de miercuri, 15 aprilie 2015).

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top