Alte evenimente

Zi Mondială de Rugăciune Pentru Pace

assisi-pace_01În urmă cu 30 de ani, la 27 septembrie 1986, Sfântul Papă Ioan Paul al II-lea convoca la Assisi Întâlnirea interreligioasă pentru pace. De atunci oraşul Assisi a devenit simbolul dialogului, al comuniunii şi al păcii. Aici au avut loc diferite întâlniri în favoarea păcii.

În amintirea primei întâlniri, în perioada 18-20 septembrie a.c. are loc evenimentul „Sete de pace. Religii și culturi în dialog”, care reuneşte la Assisi peste 400 de lideri religioși și politici, precum și oameni de cultură din lumea întreagă. De asemenea, sunt prezenți și șase deținători ai Premiului Nobel pentru Pace. Biserica Catolică din România este reprezentată de PS Virgil Bercea, episcop greco-catolic de Oradea.

Sfântul Părinte Papa Francisc participă la această întâlnire în data de 20 septembrie 2016, în care se celebrează o Zi Mondială de Rugăciune Pentru Pace. Papa Francisc a făcut un apel ca fiecare persoană de bunăvoinţă să se roage pentru pace: „Invit parohiile, asociațiile bisericești și pe fiecare credincios în parte din lumea întreagă să trăiască această zi ca pe o Zi de rugăciune pentru pace. Astăzi mai mult ca oricând avem nevoie de pace, în acest război care este pretutindeni în lume. Să ne rugăm pentru pace! După exemplul Sfântului Francisc, om de fraternitate și blândețe, suntem cu toții chemați să oferim lumii o mărturie puternică a efortului nostru comun pentru pace și reconciliere între popoare. De aceea, marți, toți uniți în rugăciune: fiecare să-și facă timp, în măsura posibilităților, ca să se roage pentru pace. Toată lumea unită!”

Tineri Conectaţi propune cinci imagini care conţin scurte rugăciuni pentru pace ce pot fi publicate pe reţelele sociale. Invităm pe tineri, şi nu numai, să distribuie aceste imagini pe conturile personale, astfel încât tot mai multe persoane să invoce pacea pentru lumea întreagă. Imaginile pot fi descărcate de aici.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top