ZMT

ZMT Cracovia 2016 – Zilele în Dieceze

Fiecare ediție a Zilei Mondiale a Tineretului este anticipată de un timp de cunoaștere a țării gazdă și a Bisericii locale – Zilele în Dieceze. La evenimentul din acest an din Polonia, tinerii din Dieceza de Iași au fost prezenți în Dieceza de Kielce. Cinci comunități parohiale și-au deschis ușile și inimile pentru a-i primi: Piekoszów, Rykoszyn, Strawczyn, Małogoszcz și Bukowa. Timp de o săptămână, familiile din aceste parohii i-au primit pe tineri în casele lor; au participat împreună cu ei și cu ceilalți tineri din comunitate la celebrări, pelerinaje, la vizite culturale, activități sociale, momente de destindere.

Kielce 01Această perioadă a fost o ocazie deosebită de a cunoaște ospitalitatea poporului polonez, de a pătrunde mai adânc în spiritualitatea sa, de a lega prietenii cu persoane care își construiesc viața pe aceeași stâncă: Cristos. De fapt, tot acest timp a fost o adevărată manifestare de credință. Gazdele noastre au pus în practică într-un mod evident faptele de milostenie: a-i găzdui pe pelerini, a da de mâncare celor flămânzi, a da de băut celor însetați, etc.

Tinerii au rămas impresionați de ospitalitatea și căldura sufletească a comunităților și familiilor care i-au găzduit. În Dieceza de Kielce s-au legat prietenii frumoase, s-au împărtășit experiențe și vise mari, s-au construit amintiri pentru toată viața; toate acestea, în spiritul Zilelor Mondiale ale Tineretului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top