ZMT

Înscrieri pentru ZMT Cracovia 2016

Anul acesta, peste două milioane de tineri se vor întâlni la Cracovia pentru o nouă Zi Mondială a Tineretului. Polonia va deveni „campus misericordiae”, un tărâm al milostivirii binecuvântat de viaţa sfântului Ioan Paul al II-lea şi a sfintei Faustina Kowalska, exemplari apostoli ai milostivirii. În mijlocul tinerilor va fi prezent papa Francisc care a declarat acest eveniment ca un „Jubileu al tinerilor” în cadrul „Jubileului Extraordinar al Milostivirii”. De la această minunată sărbătoare nu vor lipsi tinerii din Dieceza de Iaşi. De organizarea pelerinajului lor se ocupă Oficiul pentru Pastoraţia Tineretului.

Citeşte cu atenţie informaţiile de mai jos şi înscrie-te pentru un extraordinar pelerinaj al milostivirii!

Ce este Ziua Mondială a Tineretului (ZMT)?
Pentru a descoperi istoria şi frumuseţea acestui eveniment te invităm să vizitezi www.zmtromania.ro, pagina oficială în limba română pentru Ziua Mondială a Tineretului. La secţiunea „Despre ZMT” vei găsi mai multe detalii. Pagina de internet a întregului eveniment este: www.krakow2016.com.

Care sunt condițiile de participare?
Se pot înscrie tineri din Dieceza de Iași care doresc să participe cu credință la un pelerinaj și care vor să împărtășească credința cu tineri din lumea întreagă. Participanții trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 16 și 30 ani. Minorii vor avea nevoie de acordul părinților sau al tutorelui legal, conform legilor în vigoare. Pot participa și preoți, călugări, călugărițe, laici implicați în pastorația tineretului. O condiție obligatorie o constituie participarea la întâlnirea de pregătire care va avea loc în ziua de 9 iulie 2016 (detaliile vor fi comunicate ulterior).

Care este tema întâlnirii?
Papa Francisc a ales pentru ZMT Cracovia 2016 următoarea temă: „Fericiți cei milostivi, pentru că ei vor afla milostivire” (Mt 5,7). O scurtă explicație găsești pe www.zmtromania.ro. Tot aici poți citi Mesajul Papei Francisc pentru cea de-a XXXI-a Zi Mondială a Tineretului.

Care este perioada și ce prevede programul?
Pelerinajul tinerilor din Dieceza de Iaşi la Ziua Mondială a Tineretului de la Cracovia prevede două momente:

Zilele în dieceze
Acestea preced principalele celebrări la Ziua Mondială a Tineretului; sunt un timp pe care pelerinii îl petrec în diecezele alese din țara gazdă. Zilele în dieceze se vor desfășura în perioada 20 – 25 iulie. Pentru pelerini, Zilele în dieceze sunt o invitație la a descoperi bogăția Bisericii din Polonia, precum și pentru a întâlni familiile și tinerii care doresc să îi primească. Pentru gazde, este o oportunitate de a lua parte la sărbătoarea credinței și bucuriei, împreună cu tineri din toate colțurile lumii. Tinerii din Dieceza de Iaşi vor trăi acest timp în Dieceza de Kielce.
Evenimentele de la Cracovia
Evenimentele principale ale ZMT Cracovia 2016 se vor desfășura în perioada 25 – 31 iulie. Întregul program de la Cracovia poate fi consultat aici.

Deplasarea grupului din Dieceza de Iași se va face cu autocarul iar plecarea va fi în data de 18 iulie. Întoarcerea de la Cracovia se va face în cursul zilei de 1 august. În zilele de 18 și 31 iulie sunt prevăzute cazări la Satu-Mare.

Este luată în considerare şi posibilitatea de a organiza un grup care să participe doar la evenimentele de la Cracovia în perioada 25 iulie – 1 august. Oficiul pentru Pastoraţia Tineretului îşi va asuma organizarea acestui grup numai dacă se va înscrie un număr suficient de persoane încât să poată fi închiriat un microbuz. Decizia finală în acest sens va fi comunicată după data de 15 mai 2016.

Care vor fi condiţiile de cazare şi masă?
Atât în timpul Zilelor în dieceze cât și în timpul șederii la Cracovia cazarea oferită de organizatori poate fi familii, școli, săli de sport sau alte structuri, care vor avea dotările necesare. Mâncarea va fi oferită de organizatorii Zilelor în dieceze (perioada 20 – 25 iulie) şi de organizatorii ZMT Cracovia 2016 (perioada 25 – 31 iulie). Ultima noapte (30-31 iulie) se va dormi sub cerul liber în locul special amenajat pentru seara de veghe și liturghia de încheiere. De aceea, toți participanții trebuie să aducă cu ei sac de dormit și izopren.

Care sunt costurile?
Prețul pentru acest pelerinaj este de 250 de euro. Acest cost include taxa de participare la Zilele în dieceze – Dieceza de Kielce (30 de euro), taxa de participare la ZMT (180 de euro) și transportul. Taxa de 300 de euro, anunţată iniţial, a fost redusă în urma unui ajutor care va fi primit de la Renovabis (Germania) şi de la Consiliul Pontifical pentru Laici (Vatican). O parte din cheltuielile de transport vor fi suportate de Episcopia Romano-Catolică de Iaşi, în dorința de a încuraja participarea tinerilor.

Aceia care vor participa doar la evenimentele din perioada 25 iulie – 1 august vor trebuie să achite costul de 220 de euro (se exclude taxa pentru Zilele în Dieceze).

M-am hotărât! Vreau să mă înscriu!
Dacă ești hotărât să participi la acest pelerinaj al milostivirii completează cu atenție formularul de înscriere. Confirmarea înscrierii se face achitând suma de 250 de euro până la data de 15 mai 2016. Aceia care au achitat acontul de 200 de euro vor achita diferenţa până la 250 de euro.

Persoanele care se înscriu pentru perioada 25 iulie – 1 august vor aştepta data de 15 mai 2016 pentru a primi informaţia referitoare la eventualitatea organizării unui grup de către Oficiul pentru Pastoraţia Tineretului.

Cum achit taxa de participare?

În funcţie de domiciliul tău, poţi achita taxa la :

Pr. Ciobanu Dominic-Sorin, vicar la Parohia „Sf- Nicolae”, Bacău
Tel.: 0234/536660, 0753/011450
E-mail: domy_shine86@yahoo.com

Pr. Toma Remus-Alin, vicar la Parohia „Sf. Tereza a Pruncului Isus”, Roman
Tel.: 0233/741194, 0743/901103; 0765/496662
E-mail: alyn_remus_toma@yahoo.com

Pr. Felix Roca, Iaşi
Telefon: 0741501481, 0769288978
Email: pr.felixroca@gmail.com.

Am nevoie de alte informații. Pe cine întreb?
Alte informații se pot obține de la:
Pr. Felix Roca – Responsabilul Oficiului pentru Pastoraţia Tineretului
Telefon: 0741501481, 0769288978; Email: pr.felixroca@gmail.com.

* actualizare informaţii 25 aprilie 2016

 

afis Iasi web

Descarcă afișul.

 baner_krakow2

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top