Ziua Tineretului

Ziua Tineretului de la Buruieneşti

Ziua Tineretului de anul acesta va avea loc în ziua de 7 mai 2016 şi va fi găzduită de Parohia „Sfântul Iosif Muncitorul” din Buruieneşti. Tema întâlnirii a fost încredinţată tinerilor din lumea întreagă de papa Francisc:

„Fericiţi cei milostivi, pentru că ei vor afla milostivire” (Mt 5,7).

În Mesajul pentru Ziua Mondială a Tineretului 2016 Papa Francisc explică tinerilor cât de important este să înţeleagă minunăţia milostivirii lui Dumnezeu şi să se lase atinşi de aceasta:

„Milostivirea lui Dumnezeu este foarte concretă și toți suntem chemați să o experimentăm personal. Când aveam șaptesprezece ani, într-o zi în care trebuia să ies cu prietenii mei, am decis să trec mai întâi prin biserică. Acolo am găsit un preot care mi-a inspirat o încredere deosebită și am simțit dorința de a deschide inima mea în Spovadă. Acea întâlnire mi-a schimbat viața! Am descoperit că atunci când deschidem inima cu umilință și transparență, putem contempla în mod concret milostivirea lui Dumnezeu. Am avut certitudinea că în persoana acelui preot Dumnezeu deja mă aștepta, mai înainte ca eu să fac primul pas pentru a merge în biserică. Noi îl căutăm, dar El ne anticipă mereu, ne caută din totdeauna, și ne găsește cel dintâi. Probabil vreunul dintre voi are o povară în inima sa și se gândește: Am făcut asta, am făcut aia… Nu vă temeți! El vă așteaptă! El este tată: ne așteaptă mereu! Cât de frumos este a întâlni în sacramentul Reconcilierii îmbrățișarea milostivă a Tatălui, a descoperi confesionalul ca loc al Milostivirii, a ne lăsa atinși de această iubire milostivă a Domnului care ne iartă mereu!”

Ziua Tineretului de la Buruieneşti se va celebra în contextul Jubileului Extraordinar al Milostivirii. De aceea, este o ocazie deosebită în care tinerii din întreaga dieceză să se întâlnească, să dea mărturie de credinţa lor şi să redescopere milostivirea lui Dumnezeu.

După modelul Zilelor Mondiale ale Tineretului întâlnirea diecezană a tinerilor îmbină celebrarea (sfânta liturghie, diferite momente de rugăciune etc.), formarea (umană, spirituală, specifică pentru anumite activităţi), sărbătoarea (Festivalul tinerilor) şi comuniunea (întâlnirea între tineri, schimb de experienţă, entuziasm, sărbătoare etc.).

Nu lipsi de la această întâlnire cu Cristos şi cu alţi tineri! Îndeamnă şi pe alţii să ţi se alăture!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top