Fericirile

12. Colorează lumea!

Cel mai bun examen de conștiință pe care l-am putea face ar fi acela care pornește de la fericirile evanghelice. Întrebările ar putea fi numeroase. Recitind fericirile evanghelice sigur Dumnezeu ar face să se nască în sufletul nostru acele întrebări care au nevoie de răspunsuri pentru creșterea noastră spirituală. Cees Nooteboom, un scriitor olandez în viață, spunea:

„Acesta este chipul pe care îl au lucrurile când suntem fericiți. Așa este mereu lumea: noi suntem cei care o pictăm cu culorile angoasei sau nefericirii noastre… Lumea capătă culorile noastre”.

Așadar, noi suntem aceia care dăm culoare realității sau o afundăm în negrul tristeții. De câte ori temerile noastre au făcut să cadă velele ce ne-ar fi purtat pe tărâmurile unei legitime mulțumiri; tristețile noastre au încețoșat răsăriturile; ambițiile noastre deșarte au înnourat orizontul; imprudențele noastre au transformat o adiere într-o furtună devastatoare…? De câte ori, oare, amărăciunea noastră a întristat primăvara, răceala ființei noastre a înghețat vara, egoismul nostru  a diminuat roadele toamnei și nemulțumirea noastră a pătat albul zăpezilor? Toate acestea nu s-ar fi întâmplat dacă în fiecare zi ne-am fi amintit de calea fericirilor evanghelice, care face să înflorească în viața noastră, în orice timp, bucuria și mulțumirea de a fi ucenici ai lui Cristos. Ucenici pe care Cristos îi vrea fericiți cu adevărat!

Dorim ca fiecare minut care vine să fie mai bun! Nu depinde totul de noi, însă putem să răspândim lumina în atâtea locuri din lumea aceasta. Putem să umplem timpul de lucruri frumoase, să-l înseninăm, să-l facem să rodească ca un pământ care poate să înflorească. Să colorăm, așadar, lumea din jurul nostru cu culorile credinței, ale speranței și ale iubirii!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top